- hirdetés -

A Vörösmarty tanévzáró ünnepségén 554 tanuló kapta meg bizonyítványát, köztük 68 elsős és 70 végzős.

Emlékezetes, programokban gazdag évet zárt a Vörösmarty Mihály Tagintézmény. Legkiemelkedőbbek a Vörösmarty és a DÖK nap, a Csodavilág program, a bolondballagás, valamint a Comenius pályázat külföldi útjai voltak – derült ki az iskolától kapott beszámolóból.

Justyákné Kiss Ágnes igazgatóhelyettes az idei évre visszatekintve kiemelte, hogy idén arany minősítést kapott a Kicsinyek Kórusa, és az ugyancsak arany minősítésű Kodály Zoltán Gyermekkórus nemcsak az iskolai koncerteken, de a városi ünnepségeken is megmutatta az ének-zene tagozatos gyermekek kiváló zenei tehetségét. A városi március 15-i műsoron a bronzminősítést kapott színjátszócsoport kiválóan szerepelt.

Az utolsó nap az iskolában (képek klikk után az iskola oldalán) Fotó: Líbor Roland

– Tanévzáró ünnepségükön 554 tanuló kapta meg bizonyítványát, köztük 68 elsős és 70 végzős. A sikeres pályaválasztást mutatja, hogy a tanulóink 90%-a első helyen nyert felvételt, közülük 45-en gimnáziumban, 15-en szakközépiskolában és 10-en pedig szakiskolában folytatják tovább tanulmányaikat. Év végén 3 tanuló kapott Vörösmarty-díjat 8 éven át tartó kiváló tanulmányi, közösségi és sport munkájáért, országos valamint megyei versenyen elért kimagasló eredményéért: Orosz Anna Boglárka, Zanócz Gréta 8. a és Lustyik Jenő 8. b osztályos tanuló. Nevelő testületi dicséretet 14 végzős és 3 negyedik évfolyamos tanuló vehetett át példamutató közösségi, tanulmányi és sportmunkájáért.

A vörösmartys diákok büszkék lehetnek tanulmányi eredményükre – 105 alsós és 55 felsős kitűnő tanuló lett. Ez a tanulólétszám 29%-a , iskola tanulmányi átlaga 4,2.

– Tagintézményünk az idén is több városi-körzeti versenyt szervezett, két megyei informatika verseny rendezője, helyszíne volt. Emellett 24 tanulónk országos tanulmányi versenyen, 7 regionális, 41 pedig megyei versenyen ért el nagyon szép eredményt. 23 diákunk pedig országos sport versenyen , 43-an megyei diákolimpiai versenyeken indultak sikeresen. A Szűcs Ferenc által alapított Örökös vándorserleget a diákolimpiai számokban legeredményesebb tanuló Tornyi-Molnár Adrienn (8.a) kapta – sorolta az igazgatóhelyettes.

Justyákné Kiss Ágnes kiemelte még a robotika szakkörösök munkáját, akik az országos versenyen elért 3. helyezésükre mellett arra is büszkék lehetnek, hogy több alkalommal a környék településein és Svédországban is népszerűsítették a robotprogramozást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.