- hirdetés -

A Fehér Kígyó Gyógyszertár március 12-én 19-edik születésnapját ünnepelte.

Dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka szakgyógyszerész gyermekkori álmát valósította meg, amikor gyógyszerész lett, és a hivatásában való kiteljesedés, az alkotás igénye vezette ezen a pályán.

Melyek voltak a legfontosabb mérföldkövei a közel két évtizednek?

Dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka

– A kezdeti időszak is nehéz volt: a semmiből létrehozni valamit, olyan patikát nyitni az első naptól, ahol nincs kérés, amit nem tudunk teljesíteni. Ám a jelennek is megvan a maga nehézsége: a láncok melletti etikus gyógyszerellátás úgy, hogy gazdaságilag is stabilak maradjunk. Tevékenységünket mindig ez a kettősség jellemezte: előrébb lépni szakmailag és gyarapítani a vállalkozást, valamint a szolgáltatásokkal a betegeket szolgálni.

Mire a legbüszkébb?

– Természetesen arra, hogy a két fiam szintén ezen a területen találta meg a boldogulását, folyamatosan tanulnak, tovább képzik magukat és ma már közösen veszünk részt országszerte az asszisztens és szakasszisztens képzésben.

Vállalkozóként mit emel ki?

– Létrehoztunk három olyan épületet, amely a város büszkesége is, a patikában pedig mindig igyekeztünk többet nyújtani, mint a megfelelő gyógyszerek kiadása. Évekig sikeresek voltak a Fehér Kígyó Patika Esték nevű tudományos előadások, amelyek lehetőséget biztosítottak a gyógyítás szereplőinek arra, hogy egymás munkáját megismerjék. Terveink szerint ősszel újra elindítjuk a sorozatot. Az utóbbi években az egészség-megóvási és szűrési programok aktív részvevői és szervezői vagyunk. Évek óta rendszeresen szűrjük a gimnazistákat, tavaly a tanyagondnokok segítségével a tanyavilágban lakókat szűrtük végig, de tulajdonképpen majd minden hétvégénk ezzel telt. Minden lehetőséget megragadunk arra, hogy felébresszük az emberekben a felelősségérzetet az egészségük megőrzésére, mert az az egyetlen kincsünk, aminek hiánya jelentősen meghatározza életünket.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.