- hirdetés -

Rangos elismerést kapott az orosházi AKG Zrt., második lett a piacvezető kategóriában.

Pegazus díjat kapott az orosházi AKG Zrt. a tavalyi év végén. Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai 2010-ben harmadik alkalommal részesültek a rangos elismerésben. A Pegazus díj piacról érkező kezdeményezés, amelyet objektív szempontok alapján ítélnek oda azoknak a vállalkozásoknak, amik a mai gazdasági környezetben is átlag feletti teljesítményt nyújtottak.

A növekedési ráta mellett az elmúlt három évben mutatott dinamikus és kimagasló növekedés, valamint a vállalkozások átláthatósága alapján döntöttek arról, mely vállalkozások részesülhetnek az elismerésben (piacvezető, illetve feltörekvő kategóriában). Feltétel továbbá, hogy magyar többségű tulajdonú legyen a vállalkozás, ami működését 2007 előtt kezdte.

Az orosházi AKG Zrt. a kelet-magyarországi régió piacvezető kategóriájában második helyezést ért el. Gál Imre a vezérigazgatója a társaságnak, ami a kohászat, azon belül is a vaskohászati szakágazat tagja. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a zrt, többek közt az acélöntvények, a gömbgrafitos öntvények, a gépi berendezések, a szerelvények és fémtömegcikkek gyártásában.

Kelet-Magyarországon a piacvezető kategória első számú vállalkozása az Univer – Kecskeméti Konzervgyártó Kft., míg a feltörekvő kategória győztese a BN PLASTIC Bt. lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.