- hirdetés -

De hogy mikor, arról nem sikerült pontos információt kapnunk. A cégek nyilatkozata szerint ami biztos, hogy megépülnek az üzletek.
Jó két évvel ezelőtt, 2008 elején röppent fel a hír a városban, hogy a Vásárhelyi úton a TESCO-val szemben lévő telken újabb bevásárlóközpont fog épülni. De hogy melyik, arról csak találgattak az emberek.
Aztán az „Ugyan már, kérem…” blogon megjelent egy hír,  mely szerint 2009-ben a STOP.SHOP és az ALDI újabb áruháza épül meg Orosházán. Telt múlt az idő, volt aki örült az újabb üzletek hírének, volt aki nem. Akkortájt az orosházi önkormányzat is megerősítette az információt: az említett két cég valóban akar bevásárlóközpontot építeni városunkban.
A STOP.SHOP esetében az érintett telek önkormányzati tulajdonú volt. Ezt az 1 hektár 741 m2 nagyságú területet 2006. december 12-én, nyílt árverés keretében értékesítette Orosháza városa a kecskeméti székhelyű „Real Dream 2003 Kft”-nek. A nyertes 120 millió forint + áfáért vásárolta meg a telket, melynek az átírási költségeit is állta.
Az ALDI-nál nem volt szó önkormányzati területről, az „L-Boys Invest Kft” magánszemélyektől vette meg a szükséges földet. Az is kiderült akkor, hogy a STOP.SHOP esetében már az építési engedélyezési eljárás és a tervegyeztetés folyik.

A válaszok lassan születnek

Több mint két és fél év telt azóta, de még egy kapavágás, annyi sem történt a területen. Kíváncsiságunk nem hagyott nyugodni, így e-mailben felkerestük a két céget, és megkérdeztük, miért nem történik semmi. A válaszokra igencsak várni kellett, nem egy-két nap alatt kaptuk meg, sőt az egyikük esetében két és fél hét alatt jutott el hozzánk az alig pár soros nyilatkozat. De nézzük sorjában.

Az áruházak tervezett helyén egyelőre nagy a nyugalom (Fotó: Melega Krisztián)
Boday Manuéla marketinges, – a STOP.SHOP ügyvezetőjének nevében – az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:
„A STOP.SHOP Orosháza bevásárlópark építését a jelenlegi általánosan rossz gazdasági kilátások és a bérlők terjeszkedési hajlandóságának visszaesése miatt kellett elhalasztanunk. Mindezek ellenére szeretnénk a bevásárlóparkot mielőbb, várhatóan 2012-re megnyitni, ugyanis a helyszín megítélése beruházói szemszögből ideális, továbbá építési engedéllyel rendelkezünk és a megvalósításához szükséges pénzügyi eszközeink is rendelkezésre állnak. Jelen helyzetben a bérlők expanziós szándékán múlik, hogy a beruházást mikorra tudjuk ténylegesen megvalósítani.”
Az ALDI nevében Pál Simon a HOFER Magyarország Ingatlan Kft. területi igazgatója az alábbi szűkszavú nyilatkozatot küldte:
„Az orosházi ALDI élelmiszer áruház meg fog épülni a jövőben. Egyelőre pontos nyitási időpontot nem áll módunkban nyilvánosságra hozni.”
Mivel ez  utóbbinál kevésnek találtam a kapott információt, arra kértem az illetékest a „jövőben” helyett egy kicsit korábbi időpontot adjon meg, illetve arra is válaszolhatna, hogy miért késik az építkezés. De ismét csak egy rövid választ kaptam:
„Ezek olyan stratégiai kérdések, melyekre nem áll módunkban válaszolni.”
Ennyi a hír. Két év múlva ismét visszatérünk a témára, talán akkor majd többet tudunk  írni az üzletek nyitási időpontjáról. Ha egyáltalán addigra elkezdődik az építkezés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.