- hirdetés -

Hagyományos formáját mutatta a Vörösmarty iskola tanévzárója, amely mégis mindig újat is hoz, hiszen van, aki utoljára vesz át bizonyítványt az általános iskolában, más esetleg jobbat, mint tavaly.
Az iskolából érkezett beszámoló szerint 79 elsős kezdte a tanévet és 73 nyolcadikos búcsúzott el az iskolától. A tanulók 52 százaléka példás szorgalmú, 25 százaléka kitűnő eredménnyel zárt, diákok 87 százaléka példás és jó magatartású. A tanulmányi átlag 4,1.
A 2004-ben alapított Vörösmarty-díjat két végzős tanuló, Farkas Réka és Petrilla Annamária 8.a osztályos tanulók kapták. Példamutató közösségi, tanulmányi és sportmunkájukért  nevelőtestületi dicséretet kaptak a következő tanulók: Németh Réka, Popon Dorina, Kardos Gábor, Kovács Martin 8.a és Zsigovics Petra, Kónya Balázs 8.b osztályosok.

A Vörösmarty is lezárta a tanévet (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Az alsó tagozatosok közül nevelőtestületi dicséretet kaptak: Birkás Bianka, Irimiás Vanda (4.a),  Bényi Kata (4.b), Lustyik Levente, Sztakó Andor (4.c).
A Szűcs Ferenc nyugdíjas tanár által alapított vándorserleget az év legeredményesebb gyermek sportolója kapja. A serleget maga az alapító, Szűcs Ferenc – a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség toborzó gyermek instruktora – adta át Kónya Balázs 8.b osztályos tanulónak.
Ebben a tanévben 5. alkalommal hirdette meg az iskola a Kis polihisztor műveltségi vetélkedőt. 86 gyerek indult el, hogy a próbákat kiállja. Az idén a Benedek Elek évforduló kapcsán a magyar népmese volt a téma.
Első helyezettek: Petrilla Brigitta (2.o), Bányai Fruzsina (3.o), Irimiás Vanda (4.o)
A tagintézmény az idén is több városi-körzeti versenyt, két megyei informatika versenyt rendezett. Számtalan városi-körzeti, megyei vagy regionális-országos versenyre jutottak el tanulóink. 278 tanulmányi, 291 diákolimpiai és 70 egyesületi sporthelyezést szereztünk.
Emlékezetes események voltak: a Vörösmarty nap, a Madarak és fák napja, a Csodavilág program, a farsang, a játszóházak, a diákönkormányzat napja, a bolondballagás, a Comenius és ACES pályázatok külföldi útjai, a Kicsinyek Kórusa és a Kodály Zoltán Gyermekkórus szereplései, az iskola színjátszó csoportjának előadásai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.