- hirdetés -

Az OFKSE játékosa, Ambrus József bekerült a világbajnokságra utazó magyar strandkézilabda-válogatottba. A 22-én kezdődő vb-ről és a célokról kérdeztük.
– Vasárnap este, az edzőtábor végén kaptam az örömteli hírt a szövetségi kapitánytól: bekerültem a világbajnokságra utazó keretbe. Ez azt jelenti, hogy Magyarország tíz legjobb strandkézilabdázójával részt veszek a világbajnokságon Törökországban, Antalyában – mondta el Ambrus „Dodi”.
Mikor lesz a vb, és hogyan zajlott a felkészülés?

Ambrus "Dodi" repül a Békés elleni meccsen
Ambrus "Dodi" repül a Békés elleni meccsen
Négy hétvége volt a felkészülés, négynapos edzőtáborok voltak. Részt vettünk egy zágrábi tornán is, ahol horvát klubcsapatokkal és a horvát válogatottal játszottunk felkészülési mérkőzéseket. A világbajnokság június 22-től 29-ig lesz. Itt szeretnék külön köszönetet mondani Hajdú Péter tűzoltóparancsnoknak, hogy biztosította számomra a szabadságot a felkészülés és a verseny idejére. A világbajnokság számomra egy óriási élmény és lehetőség. A parancsnok és a tűzoltó kollégáim nélkül ez nem biztos, hogy létrejöhetett volna.
Célok a világversenyen?
Egyelőre az a kapitány és a szövetség kérése, hogy az első hatban legyünk benne, de a csapattal nyilván szeretnénk minél előrébb végezni. Nekem ez az első világversenyem strandkézilabdában, nem ismerem az erőviszonyokat. Állítólag a brazilok, a horvátok és a spanyolok a favoritok, de felvesszük velük a versenyt, és megpróbálunk minél jobb eredményt elérni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.