- hirdetés -

Gladiátor, extrém karika, óriás jenga, foci és rodeó bika. A Vörösmarty iskola sportnapján majd 600 diák élvezte a jó időt és a mozgást Bogárzón, a lóversenypályán.
A Vörösmarty tagintézmény június 10-én rendezte meg éves sportnapját. Az iskola diákönkormányzata jóvoltából extrém játékok, akadályverseny, jó zene és finom falatok vártak minden résztvevőre.
Tompáné Barabás Edit, a Vörösmarty tagintézmény Diákönkormányzatának tanára mesélt a programok sokszínűségéről:
– 574 tanulónk van, és ők közel mindannyian itt vannak ma a lóversenypályán. A Szántó Kovács múzeum dolgozói a Nyalka Balga című bábjátékot adták elő, a Varga tanyáról Mágocsiné Katika lovagoltatott. Volt két lovaskocsink is, amiket Bárány János és Szikora Tamás hajtott. A délelőtt folyamán fellépett a Feszültség nevű zenekar, amit a Vörösmarty iskola egykori tanítványai alkotnak. A Törköly család jóvoltából az alsósok gyerekdalokat énekelhettek. Az ebédünk elkészítését Illyés Gábor vállalta.
Tompáné Barabás Edit köszöntet mondott az osztálytitkároknak, tanároknak, támogatóknak.
A szervezett programok mellett Zsofenszki Gábor extrém játékait is kipróbálhatták a gyerekek. Volt rodeó bika, trambulin, gladiátor, ezen kívül arcfestés, henna, ugrálóvár, óriás jenga és teke is. A szervezők a kicsiknek fociversenyt is rendeztek, a felsősök pedig akadálypályán mutathatják meg képességeiket.
Raffai András, a tagintézmény tanára találóan jellemezte ezt a sportnapot:
– Felszabadultság, vidámság! Vége van az iskolának, végre itt a nyár, ez a legjobb. Ez kellene minden héten!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.