- hirdetés -

Sportos nyár elé néz Gyopárosfürdő. A strandkézilabda kupák és úszótáborok mellett megrendezik az Első Gyopárosfürdői Rippel Akadémiát.
Számos sportrendezvény lesz idén nyáron is Gyopárosfürdőn. Benkő Ferenc, a Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy a strandkézilabda-programok már most hétvégén elkezdődnek. Június 5-én, szombaton 10 órától rendezik meg immár második alkalommal a Marian Cozma Emléktornát. A megmérettetésen a város intézményeinek csapatai indulnak, és jótékonysági célokat szolgálnak. A nevezési díjakból befolyt összeget Csete Sára, orosházi, májátültetésre váró kislány gyógykezelésére ajánlják fel.
Június 18-a és 20-a között nemzetközi strandkézilabda kupának ad otthont a gyopárosi fürdő. Az AXA Strandkézilabda Bajnokság keretében profi csapatok mérik majd össze edzettségüket. Többek közt spanyolokat, norvégokat, hollandokat és brazilokat várnak, akik éjjel-nappal küzdenek majd kieséses rendszerben.
Ehhez a sportághoz tartozik még az OVB Kvalifikációs Torna. Idén is a kupa egyik állomását tartják Gyopárosfürdőn, 2011-ben pedig a tervek szerint az országos döntőt rendezik meg itt.

Úszás és Rippel fivérek

A strandkézilabda mellett jelentős úszóélet is zajlik a strandon. Az orosháziak mellett idén nyáron belga és norvég csapatok edzőtáboroznak majd városunkban.
Egy igazi kuriózumnak is helyet ad a fürdő. Az Első Gyopárosfürdői Rippel Akadémiát július 19-e és 25-e között rendezik meg. Benkő Ferenc elmondta, hogy tavaly augusztus 20-án jártak városunkban a Rippel testvérek, és annyira megtetszett nekik a fürdő, hogy úgy döntöttek, itt tartják táborukat. A résztvevők egy héten keresztül belekóstolhatnak az előadó-művészetbe. A Rippel testvérek és profi oktatók segítségével képezhetik magukat. A Rippel tábor egy nagyszabású show-műsorral zárul majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.