- hirdetés -

Mindkét „kategória” jutalmat érdemelt június első napján, a városi pedagógus napi ünnepségen, a művelődési házban.
Hat olyan pedagógus kapott elismerést (Pedagógus Szolgálatért Emlékérem), aki nyugdíjba vonulása előtt eddigi munkássága jutalmaként jogosult a minisztériumi kitüntetésre. Emellett 23 diákot példaként állítottak társaik elé, 14 tanuló pedig külföldi nyaralásra kapott lehetőséget kiváló munkája jutalmaként.

Diákok, aki kivívták az elismerést (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Diákok, aki kivívták az elismerést (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az ünnepséget a Kodály Zoltán Gyermekkórus hangulatos műsora indította, miután Csirik Csilla (József Attila Székhelyintézmény) előadásában B. Radó Lili versét (Tanítónk) hallhattuk. A műsorban felléptek továbbá az Uzsoki óvoda apróságai a Járd ki lábam című népi játékokból és táncokból álló műsorukkal, valamint Szabó Roland mondott verset (Reményik Sándor: Akarom).
Németh Béla polgármester köszöntőjében az ünnepen való múltba nézés és jövőbe pillantás lehetőségét hangsúlyozta. Szerinte hivatástudat nélkül a pedagógusok nem maradhatnak meg ezen a pályán. A tanárok sokat tesznek azért, hogy minél inkább képzett emberek sokasága kerül ki a kezük alól. Miközben az európaiság gondolatát is igyekeznek átadni tanítványaiknak a különböző nemzetközi programokban való részvétellel. Az ide látogató különböző nációk képviselői pedig csak szuperlatívuszokban beszélnek az itt látottakról.
A pedagógusok, akiket elismertek
Évtizedek óta a pályán, hivatástudattal, szeretettel
A városvezető Orosháza jeles szülötteitől idézett, akik elismerően szóltak az orosházi diákkori hatásokról, amelyek meghatározták pályájukat. Megköszönte a tanítók, tanárok egész tanéves munkáját, és jó pihenést, feltöltődést kívánt mindannyiuknak a jövő évi kezdéshez. Végezetül Németh Béla felsorolta azokat a felújításokat is, amelyek az intézményi hátteret biztosítják mindehhez: az Eötvös iskola, az Ifjúság utcai és a Könd utcai óvoda, valamint a jövőben az Előd óvoda.

Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést kapott:
Bozó Klára, Fekécs Istvánné, Laskovicz Julianna, Lipták Andrásné, Mosolygó Miklós, Szabó Sándor Zoltánné.
Méltatásukért kattintson a névre (.pdf.)
Az elismeréssel oklevél és emlékplakett járt, valamint a fizetés mértékétől függő pénzösszeg.

A város önkormányzata és intézményei megjutalmazták az iskolák legjobb diákjait ebből az alkalomból. 23-an (a nevekért klikk a számra) vehették át kiemelkedő munkájukért az ajándékot (klikk a listáért) és a jelenlévők tapsán kívül társaik elismerését is magukénak tudhatják. Mellettük állhattak felkészítőik is, akik munkáját szintén jutalmazta a város. Kiemelkedő eredményeikért 14-en (a nevekért klikk a számra) lehetőséget kaptak  arra, hogy  júniusban tíz napot töltsenek az Adriai-tenger partján. A felajánlás a szerbiai testvértelepülés, Szenttamás önkormányzatától érkezett, a kiutazás költségeit az orosházi önkormányzat állja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.