- hirdetés -

A Vörösmarty iskolából 20-an az olaszországi San Pietro Vernoticoban jártak április közepén. Az iskolából az alábbi beszámolót kaptuk.
A Vörösmarty tagintézmény 20 fős delegációja az olaszországi San Pietro Vernoticoban járt április 13-18 között. Az intézmény Comenius pályázatának keretében ekkor találkoztak először török és olasz partnereikkel.
Az Európai Unió által 18 ezer euróval támogatott pályázat témája a népszokások feldolgozása, megismerése volt. Ennek keretében előbb a karácsonyi, majd a húsvéti hagyományokról írtak cikkeket a tanulók, amiket az olasz iskola megjelentetett könyv formájában. Mindhárom iskola hagyományos farsangi maszkokat készített, melynek folyamatát megörökítették. Az erről készült videókat ugyancsak bemutatták.

Lecce városában a vendéglátó olasz gyerekekkel
Lecce városában a vendéglátó olasz gyerekekkel
Az orosházi csoport szabadidejében megnézte Lecce és Brindisi nevezetességeit. Hazafelé tartva Velencében töltöttek egy napot, ahol láthatták a Szent Márk tér híres épületeit, a Sóhajok hídját és a Rialto hidat is. A gyerekek tovább tartják a kapcsolatot az Internet segítségével, és szeretettel várják partnereiket a szeptemberi orosházi találkozóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.