- hirdetés -

Az utolsó pillanatokban mentett pontot hazai pályán a női kézilabdacsapat.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Bőcs KSC 24-24 (13-12)
NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 200 néző. Vezette: Horváth Z., Simó.
Orosháza: MÉSZÁROS – ANCSIN T. 6, RÓZSA 5, Such 5, Németh, Fazekas 2, Kovács B. 1. Cs.: Gyarmati (kapus), Kránitz A., Bodrogi, Ancsin K., Juhász, Krivik, KOVÁCS A. 5.
Edző: Mikus István

A Bőcs legjobb dobói: Silye 9, Takács 7.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 9/5.
Az orosháziak számára létfontosságú találkozóra került sor szombaton este a megújult Eötvös-téri sportcsarnokban. A lányoknak mindenképpen be kellett volna gyűjteni a két pontot a tabella első harmadában tanyázó Bőcstől ahhoz, hogy a csapat elhessegethesse a kiesés fenyegető rémét.
A mérkőzés első találatát a Bőcs csapata szerezte, amire kisvártatva válaszoltak a hazaiak. A két együttes eleinte nehezen talált fogást egymáson, fej fej mellett haladtak a csapatok. Átmeneti lendületet adott az Orosházának, hogy a 10. percben, egy gólos bőcsi vezetésnél Mészáros Melinda büntetőt hárított, ezután percek alatt két találatnyi előnyt szereztek a házigazdák (5-3). A borsodiak azonban nem hagyták elhúzni az orosháziakat, rövidesen egyenlítettek, majd átmenetileg a vezetést is visszaszerezték. A félidő utolsó öt percében a hazai csapat ismét két gólos vezetést harcolt ki, ám továbbra is sok hibával játszottak, a szívósan kapaszkodó Bőcs pedig egy perccel a játékrész vége előtt újra egyenlíteni tudott (12-12). Végül Such Tamara a lefújás előtt öt másodperccel értékesítette az OKSC javára megítélt hétméterest, így egy gólos orosházi előnnyel zárult az első félidő.

Mészáros Melinda éppen az utolsó bőcsi hetest védi (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Mészáros Melinda éppen az utolsó bőcsi hetest védi (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A második játékrész két bőcsi találattal indult, Mészárosnak pedig ismét büntetőt kellett védenie ahhoz, hogy a vendégek ne jussanak nagyobb előnyhöz. A 6. percben Rózsa Veronika góljával egyenlített az Orosháza, majd percekig ismét felváltva estek a találatok. A félidő közepén aztán végre sikerült meglépnie a hazai csapatnak, a 20. percben már három gólos előnyt mutatott az eredményjelző (22-19). Ekkor megmagyarázhatatlan módon ismét hullámvölgy következett az orosháziak teljesítményében, gólhelyzeteket hibáztak, rengeteg hiba csúszott a csapat játékába. A megingást könyörtelenül kihasználta a bőcsi együttes, előbb egyenlítettek, majd a 24. percben a vezetést is megszerezték (22-23). A végjátékban aztán megint a hazai kapusé volt a főszerep, aki ismét hétméterest hárított, majd a két gólos vendégelőnyt Kovács Anna találatával és Rózsa Veronika utolsó percben, emberhátrányból lőtt góljával sikerült kiegyenlíteni.
Mikus István: – Nagyon odafigyelve, szervezetten kezdtük a játékot, pörgött a csapat, a megfelelő időben meg is szereztük a vezetést. A mérkőzés több szakaszában is két gólos előnyt tudtunk szerezni, ilyenkor azonban sajnos bejött, hogy ziccereket hagytunk ki, ami a végén megbosszulta magát, így végül nem bírtuk megfogni a meccset.

Az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC ifjúsági együttese a délutáni találkozón 32-26-ra győzte le a Bőcs KSC fiataljait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.