- hirdetés -

Országos elődöntőre készülhet Orosháza Város Általános Iskolájának csapata.

A Magyar Diáksport Szövetség által kiírt diákolimpiai versenyek egyre szélesebb körben szolgálják az utánpótlásnevelés segítését, a különféle sportágak népszerűsítését. Az egyik legnépesebb mezőny a kézilabdásoké, akik több korcsoportban mérik össze tudásukat a helyi versenyektől egészen az országos döntőig.
A III. korcsoportos – 1997-1998-ban született – orosházi lányok először március 24-én, a megyei elődöntőben remekeltek. Hazai pályán, a Táncsics-csarnokban arattak fölényes győzelmet előbb az Újkígyós, majd a Medgyesgyháza csapata ellen. A kígyósiakat 16-3-ra, a medgyesieket pedig 20-4-re múlták felül Gyarmati Nóra tanítványai.
A megyei döntőt április 12-én Gyulán rendezték meg a Békéscsabai 2. Számú Általános Iskola, a Mezőberény-Bélmegyer Kistérségi Általános Iskola, Orosháza Város Általános Iskolája, valamint a házigazda Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény részvételével.

Az orosházi
Menetelnek a lányok (Fotó: Zsedényi Péter)
Az orosházi lányok a továbbjutásért először a Békéscsaba együttesével csaptak össze. Huszáros, öt-nullás szériával kezdtek a mieink, olyannyira meglepve az ellenfelet, hogy a csabai edző már a mérkőzés harmadik percében időt kért. A sorok rendezése csak részben sikerült az ellenfélnek, mivel a félidő magabiztos, 15-8-as orosházi vezetéssel zárult. Fordulás után aztán egy alaposan feltüzelt békéscsabai gárda lépett pályára, míg az orosházi cserék gyengébben muzsikáltak, így veszélyes mértékben csökkenni kezdett a két csapat közötti különbség. A találkozó hajrájában azonban megrázták magukat az orosháziak és a lefújáskor hét gólos előnynek örülhettek.
Békéscsabai 2. Sz. Ált. Isk. – Orosháza Város Ált. Isk. 20-27 (8-15)
Góllövők: Szűcs D. 6, Balogh V. 5, Kenyeres B., Mészáros Á. 4-4, Bene V., Zvolenszky N. 3-3, Antal D. 2.
A megyei döntő második orosházi érdekeltségű találkozóján a Gyula volt az ellenfél. Ez a találkozó lényegesen „simábbra” sikerült, mint az előző – az Orosháza csapata 9-2-es félidő után 20-7-es győzelmet aratott, ezzel megnyerte a megyei versenyt és a folytatásban az országos elődöntőben játszhat.
Gyulai Alapfokú Közokt. Int. – Orosháza Város Ált. Isk. 7-20 (2-9)
Góllövők: Balogh V. 9, Mészáros Á. 4, Kenyeres B. 3, Antal D., Szűcs D. 2-2.
A versenykiírás szerint a Békés megyei bajnok a május közepén megrendezendő országos elődöntőn házigazdaként szerepel, ellenfelei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és a Bács-Kiskun megyei győztesek, valamint egy pótselejtezőből továbblépő csapat lesz. Az országos döntőt június 16-18-án Pécsett rendezik.

Az orosházi bajnokcsapat tagjai: Szaszkó Szabina, Zsedényi Eszter (kapusok), Antal Dorina, Balogh Vanessza, Bene Viktória, Borgulya Alexandra, Dobos Dominika, Kenyeres Barbara, Mészáros Ágnes, Szűcs Dalma, Tornyi-Molnár Adrienn, Zvolenszky Nóra. Edző: Gyarmati Nóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.