- hirdetés -

Napjainkban egyre több negatív kampány kerül előtérbe a szoláriumozással kapcsolatban, amivel együtt párhuzamosan lehet hallani pro és kontra érveket. Itt az ideje, hogy megvilágosítsuk a tényeket. (x)
Az Európai Unió új szabályozást vezetett be a szoláriumok üzemeltetésével kapcsolatban, aminek a betartását az erre kijelölt hatóság ellenőrzi. A szabályozás célja, hogy csökkenjen a leégés kockázata. A szolárium gépek UV-teljesítménye maximum 0,3 W/m2 lehet, ami megfelel nyáron, az egyenlítőnél, délben mért sugárzás erősségének – nyilatkozta a Suntastic Szolárium vezetője.

Rohanó világunk megkövetelte, hogy a szoláriumozás ne a relaxáció közbeni barnulásról szóljon, éppen ellenkezőleg az a trend kezdett előtérbe kerülni, hogy a parkolástól a szoláriumozás befejezéséig ne teljen el több mint negyed óra. A csövek erősségének növekedésével egyre csökkent a vendégek szoláriumozási ideje, viszont a nagy tömegek elmaradtak a túl erős szolárium csövek használata, valamint a negatív kampányok miatt.
Az új EU 0.3-as szolárium csövek használatával nem csupán az Európai Unió előírásainak teszünk eleget, de a szoláriumozó vendégek elvárásainak is maradéktalanul megfelelünk. Szalonunkban egyelőre a fekvő szoláriumban lesznek elérhetőek az EU 0.3-as csövek, az álló szoláriumban későbbre tervezzük az átállást.
Az új csövek használatával a szoláriumozás negatív hatásai háttérbe szorulnak (megszűnnek) és csak a pozitív, orvosi szempontból is fontos hatások érvényesülnek, melyeket most relaxálva, 9-21 perces kikapcsolódás közben élvezhetünk. A kezelési idő hosszabb lesz; a pigment-képződés, valamint a pigmentáció is néhány perccel később kezdődik. El lehet felejteni a kellemetlen bőrpírt, mivel ezek a csövek nem égetnek, ezért az érzékeny, fehér bőrű vendégek is nyugodtan használhatják!
Az alábbi ábra azt szemlélteti, hogy standard 0,3 W/m2 sugárzást biztosító szoláriumunkban mikor kezdődik a pigmentáció (6 perc), a pigment-termelés (12,6 perc), valamint hány percnél van a bőrpír küszöb (20 perc) egy III. bőrtípusba tartozó, előzőleg nem szoláriumozott/napozott vendégnél.
Mi az, amiben más az EU 0.3-as cső?
· Biztonságos, szabályozott kereteken belüli barnulást biztosít
· Veszélyeket nem hordoz
· Lehetőséget ad pihenésre, relaxációra, kikapcsolódásra
· A szoláriumozás pozitív hatásai érvényesülnek (elősegíti a D-vitamin termelést, csökkenti a csontritkulás kialakulását, a mell-, vastagbél- és prosztatarák kockázatát, erősíti az immunrendszert)
· Nem éget, nincs bőrpír
· Hosszabb, tartósabb barnaság
· Fehér bőrűek is használhatják

További információ a www.suntastic.hu oldalon található. Az új EU 0,3-as csövekkel kapcsolatban bármely kérdéssel bátran keressenek fel bennünket!
(Győri Vilmos Tér 2., Taxiállomásnál)

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.