- hirdetés -

A Tököl csapatát győzte le a női csapat idegenben.
Tököl KSK – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 22 – 30 (12 – 16)
NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Tököl, 100 néző
Vezette: Alapi, Kovács

Orosháza: MÉSZÁROS – ANCSIN T. 9, Such 5, Rózsa 3, Fazekas, GERZSÉNYI 6, Kovács B. 3. Csere: Gyarmati (kapus) Németh D. 3, Krivik 1, Bodrogi M., Kránitz A., Kránitz Sz., Kránitz O.
Megbízott edző: Mikus István

Az ellenfél legjobb dobói: Böjtös 7, Marosi 6
Kiállítások 10 perc ill. 24 perc. Hétméteresek: 7/3 ill. 4/4.
Az OKSC háza táján igencsak forró volt a levegő az elmúlt időszakban. Az őszi eredménytelenség miatt sokan már akkor Marton Richárd edző fejét követelték, ám a klubvezetés bízott a szakemberben. Ám a csapat a tavaszi fordulók elején sem muzsikált túl fényesen, így a napokban leváltották a fiatal edzőt. Helyére az ificsapat trénerét, Mikus Istvánt nevezték ki ideiglenesen. Mindeközben jelentette be távozását a csapattól Domokos Kinga is, így tovább fogyatkozott a csapat.
Ilyen előjelekkel utazott az OKSC a jelenlegi sereghajtó Tököl otthonába. Bár a győzelem mondhatni kötelező volt, azért az elmúlt időszak történései rányomták bélyegüket a játékosokra, így mindenki azt figyelte, összekapja-e magát a csapat?
Az alaphangulatot megadta az ificsapat 32-36-os győzelme, melyet nem igaz egyszerűen, de lelkes játékkal hoztak a fiatalok.

A felnőtt meccsen jól kezdett a vendégcsapat, a 4. percben már 0-5 volt az állás. Ezután kiegyenlített lett a játék, mely talán elsősorban a sorozatos kiállításoknak volt köszönhető. Az emberelőnyeit kihasználta a hazai alakulat és felzárkózott (15. perc 8-9). Továbbra is jól küzdött az Orosháza, összekapták magukat a lányok, és megléptek 3-4 góllal, melyet tartottak is az első félidő végéig.
Fordulás után – hathatós bírói segítséggel – újra felzárkózott a hazai csapat (40. perc 18-19). Ebben a periódusban több kettős és egy hármas emberhátrányt is el kellett viselni lányainknak, akik fogcsikorgatva küzdöttek. A tököli rohamokra azonban frappáns választ adtak a mieink: egy 0-5-ös szériával megrogyasztották az ellenfelet. Innentől kezdve már tartani tudták, sőt növelték is az előnyt, melyet már nem adtak ki a végjátékban sem.
A meccs folyamán a játék némely elemében még akadozott ugyan, de kiemelendő volt a küzdelem és az akarat. Mértéktartó optimizmusra van ahhoz szükség, hogy a csapat újra jól teljesítsen. Ezt a győzelmet a helyén kell kezelni játékosnak és szurkolónak egyaránt, de egy biztos: megtört a jég.
Mikus István: – Hosszú negatív sorozatot sikerült megszakítani, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a lányok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.