- hirdetés -

A Gyulát és a Csorvást is megverte a felnőtt csapat.
Az orosházi női kézilabdacsapat téli felkészülésének utolsó állomásaként a vasárnap, Gyulán megrendezett Horváth István emléktornán vett részt. A mezőnyt három NB I/B-s gárda, a Csorvás, az OKSC és a vendéglátó gyulaiak alkották.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Csorvás SK 36 – 32 (18 – 15)
A nyitómeccsen a házigazdák hozták a papírformát és legyőzték a csorvásiakat. Ezután léptek pályára az orosházi lányok, az ellenfél az ő számukra is a szomszédvár Csorvás együttese volt. Nem kezdtek jól a mieink, de az első félidő 25. percében átvették a vezetést és a meccs végéig már nem is engedték ki a kezükből.
Ferbonex-Gyulai SE—Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 18 – 20 (11 – 7)
Az utolsó találkozón a házigazda Gyula csapata várt a mieinkre. Mivel előzőleg mindkét csapat legyőzte a csorvásiakat, ezen a mérkőzésen a tornagyőzelem volt a tét. Az elején egy kicsit az „öltözőben maradt” a csapatunk és a pihentebb gyulaiak ezt ki is használták. Sorra lőtték a gólokat és a 22. percben már 10-3-at mutatott az eredményjelző – oda. Ekkor – talán az orosházi lányokon kívül – senki nem gondolta volna, hogy itt nem hazai siker születik. Már pedig így történt. A szünetig a lányok négyre csökkentették a hazai előnyt, majd a második játékrészben folytatták a szívós felzárkózást. Az 50. percben született az egyenlítő gól. Ezután fej-fej mellett haladt a két gárda. Az utolsó öt percben dőlt el az elsőség, amikor két orosházi gólra a gyulaiaknak már nem volt válasza.
A Horváth István emléktorna végeredménye:
1. OKSC – 4 pont
2. Ferbonex-Gyulai SE – 2 pont
3. Csorvás SK – o pont
Marton Richárd: – Csak dicsérni tudom a lányokat. Ismét megmutattuk, hogy tudunk küzdeni és vert helyzetből is talpra tudunk állni. A két frissen igazolt (Békéscsabáról, kettős igazolással) játékos, Kovács Anna és Gerzsényi Andrea jól mutatkozott be. Mindketten hozzá tudtak tenni a játékhoz támadásban és védekezésben egyaránt. Nagyon bízom benne, hogy ez a mentális plusz, amit ez a tornagyőzelem adott, segít a lányoknak a tavaszi minél jobb szereplésben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.