- hirdetés -

Egy teljesen új formáció Orosházán, amit biztosan mindenki szeretni fog!
Az orosházi zenei élet igen színes. Sok banda munkálkodik a háttérben:  próbálnak, demót készítenek és ha lehetőségük van, koncerteket adnak. Egy sorozat keretein belül szeretnénk bemutatni a helyi együttesek eddigi munkáit, és lehetőség szerint egy-egy részletet is a fellépéseikből. A sort még néhány hónapja a Black Band kezdte, most pedig őket követi a Mr. Shame!
A zenekar nagyon friss. Több tag már régebb óta muzsikál együtt, de ez a felállás még csak néhány hete létezik. Hat ember, aki így, vagy úgy, kötődik Orosházához, és zenei ízlésükben is hasonlítanak. Nem 100 százalékban, de mindenki nyitott a másik ötleteire.
Január 16-án este a Koccintóban láthattuk őket először, ugyanis ez volt a majdnem első koncertjük. A fellépés előtt beszélgettünk a zenekar két tagjával, Frankó Attila gitárossal és Szőke Mihály énekessel.
Kikből áll a zenekar?
Attila: Szőke Misi, a zenekar legmagasabb tagja az énekes. Én vagyok a másik legmagasabb tag. Szokolyai Péter a billentyűsünk, aki igazából megálmodta ezt a zenekart, ő a banda vezetője. Ulrich József (Öcsi) a basszusgitáros, aki szinte már Orosháza minden zenekarában játszott. Nagy Lajos a dobosunk, és nem utolsó sorban az énekesnőnk Havancsák Orsolya. Ő a legfrissebb tag.

A Mr. Shame zenekar fellépés előtt
A Mr. Shame tagjai koncert előtt: Frankó Attila, Szőke Mihály, Havancsák Orsolya, Szokolyai Péter, Ulrich József, Nagy Lajos
Mit takar a Mr. Shame elnevezés?
Játszunk egy számot Izabellától, a  Shame Shame Shame- et. Innen jött az ötlet. A cél az volt, hogy a név egyszerű és lényegre törő legyen.
Milyen zenét játszotok?
Misi: Olyat, mint amit a két új rádió sugároz. Tehát mindenfélét. Próbáljuk mindenkinek az igényeit kielégíteni. Többnyire feldolgozásokat játszunk. A saját ötleteket még nem visszük a nagyközönség elé. Vagyis részemről tervben van, de a többiek még nem tudnak róla. A zenekar a Blues in the Pipe bandára épül, ezért a blues mint stílus mindenképpen megmarad, de mellette van rock, funky és pop is, tehát minden.
Terveztek a közeljövőben demófelvételt?
Attila: Február első hetében készülni fog egy pár számos demónk. Reméljük, hogy nyerünk vele pár fellépést is. A zenébe, amit játszunk, nagyon sok minden belefér. A populárisabb blues számoktól kezdve minden. Igyekszünk úgy összeválogatni a számokat, hogy a zenekar minden tagja szeretni tudja azt, amit csinál.
A saját számokat milyen stílus fogja jellemezni?
Attila: Évekig blues és rock zenével foglalkoztam, tehát tőlem ez várható. A többiek részéről változó, hogy kinek mi tetszik. Ami biztos, hogy a funky mindenkinek bejön, tehát valami hasonló keveredik majd ki a zenekarból.
Az alábbi videóból megtudhatja, hogyan sikerült a majdnem első fellépés.
httpv://www.youtube.com/watch?v=u4PvOYWPZGY

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.