- hirdetés -

Összegyűjtöttük két kiemelkedő birkózónk sikereit. Le a kalappal a 12 éves fiúk eredményei előtt!

Az Eötvös József Tagintézmény diákja Antal Dániel, Szél Balázs pedig a József Attila iskolában tanul. Mindketten birkózói teljesítményük miatt emelkednek ki. Edzőjük, ifj. Jeszenszky László mesélt róluk.

Kemény edzéseket tart a srácoknak?

A két fiút 1,5 éve edzem. Mindenkit keményen fogok az edzésen, de azért nem mondom, hogy néha nem lehet egy kicsit hülyéskedni is. Ugyanakkor, ha a munkáról van szó, nem ismerek tréfát. Ez abból is látszik, hogy nyáron negyven fokos kánikulában is kinn futnak a fiúk. Az edzésen ilyenkor nincs kegyelem.

Miben látja a két fiú erősségét?

Dani édesapja és bátyja is birkózott, így nála a tehetség öröklődött is, de persze ez nem elég. Emellett nagyon kitartó, és ami fontos, hogy szeret küzdeni. Balázs esetében a nagy előnye amellett, hogy természetesen ő is kitartó, az, hogy nagyon agresszív. Ha olyan kedve van, nekimegy a nagyobbaknak is életkortól és súlytól függetlenül. Mindkét fiú nagy tehetség.

Antal Dániel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Antal Dániel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Azonban mivel Magyarországon nincs profi birkózás, és így nem lehet belőle megélni sem, ezért felnőttként gyakran elviszi az igazi tehetségeket is az élet és a munka.

Antal Dániel

Nyolc éve birkózok, még az OMTK-nál kezdtem az edzéseket. Hetente ötször van birkózóedzés, ami nem kevés, de megéri. A legbüszkébb a Magyar Bajnoki első helyezésemre vagyok, meg arra, hogy az ausztriai világkupán is első lettem.

A 12 éves fiú 2009-es eredményei magukért beszélnek:

I. helyezett: Csallóköz Nagydíja Nemzetközi Kf. Verseny Szlovákia, World Sports Festival Bécs, Diák Kötöttfogású Magyar Bajnokság Vasas
II. helyzett: Nemzetközi Diák Kötöttfogású Verseny Arad, Serdülő Kötöttfogású Magyar Bajnokság

Szél Balázs

Az Orosházi Birkózó Klubban kezdtem el birkózni már vagy 7 éve. A

Szél Balázs
Szél Balázs

legbüszkébb a Diákolimpiai első és második helyezésemre, és a Magyar Bajnoki első helyre vagyok. Azért hozzá kell tenni, hogy szerintem azért is ilyen jók az eredményeim, mert az edzőnk elég komolyan veszik a munkát, és így az edzések nagyon kemények szoktak lenni.

12 év diák a 2009-es évben fantasztikus eredményeket ért el:

I. hely: Országos Kötöttfogású Diák Olimpia Kaposvár, Csallóköz Nagydíja Nemzetközi Kf. Verseny Szlovákia, Nemzetközi Diák Kötöttfogású Verseny Arad, III Ladislav Mlynek Nk. Diák Kf. Verseny Trencsin, Diák Kötöttfogású Magyar Bajnokság Vasas
II. hely: Országos Szabadfogású Diák Olimpia Gyöngyös, World Sports Festival, Bécs

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.