- hirdetés -

Megtartották éves közgyűlésüket az orosházi női kézilabdázók, ahol beszámoltak a pénzügyi helyzetről is.

Elsőként Papp Mihály levezető elnök köszöntötte a megjelent tagságot, majd átadta a szót Bodrogi Bélának, az egyesület elnökének, aki megtartotta éves szakmai beszámolóját.

Az elnök bevezetőjében elmondta: az elmúlt időszakban az egyesület taglétszáma örvendetes módon megnövekedett, így most szélesebb körben is ismertetni kívánja a végzett munka eredményeit. Hangsúlyozta, hogy az OKSC maradéktalanul eleget tett az Orosháza Város Önkormányzatával fennálló megállapodásnak, teljesítve a sportszakmai és gazdasági célkitűzéseket.

Szép jövő az utánpótlás előtt

Az NB I/B-s felnőtt együttes szerepléséről szólva Bodrogi Béla elmondta, hogy az elmúlt szezonban a csapat 6. helyével maximálisan teljesítette az elvárásokat. A jelenlegi bajnokságban a társaság elmaradt ugyan a kijelölt szinttől, ám a tavasz folyamán adott lesz a lehetőség a javításra.

Bodrogi Béla
Bodrogi Béla

Utánpótláscsapatok 10 korcsoportban, mintegy 150 fővel eredményesen szerepelnek a különböző bajnokságokban, felkészülési tornákon, mérkőzéseken.
Az ifjúsági együttes a tavalyi NB I/B-s bajnokságban a 7. helyen végzett, a mostani idényben a 4. helyen áll. A serdülők a 2008/2009-es szezonban a felsőházi rájátszás 3. helyét érték el, jelenleg kitűnő őszt zárva az alapszakasz 2. helyén állnak, de minden esély megvan arra, hogy az élen végezzenek. Több orosházi lány is tagja a serdülő válogatott keretének.

A gyermek korosztályok előtt is szép jövő áll – folytatta beszámolóját az elnök. Az ősz folyamán szélesedett az utánpótlásbázis, folytatódtak az óvodás korcsoport edzései, egy önálló 22 fős csoport mellett több óvodából is járnak gyerekek az előkészítő csoportba, ahol szakképzett edzők segítik az utánpótlás biztosítását a sportiskolai rendszerbe.

Bázisiskolaként bekapcsolódott a munkába a nagyszénási általános iskola, ahol kihelyezett edző vezetésével 3 korcsoportban, 28 fővel kezdődött meg az alapok lerakása.

Eredményesen szerepeltek az orosházi leánycsapatok a Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett 2009-2010-es utánpótlás-bajnokságban is. A ’94-es, ’96-os és ’99-es korosztály a kelet-magyarországi régiós döntő 3. helyén végzett, míg az 1997-es és a 2000-es csapatok egészen az országos döntőig meneteltek, ahol mindkét gárda 7. helyezést ért el.

Az egyesület vezetéséről szólva Bodrogi Béla elmondta, hogy az elnökség az elmúlt időszakban a zavartalan működést, illetve a hét fős szakmai stábbal kiegészülve a folyamatos fejlődést is biztosította. Előrelépés történt a szülői közösségek kialakítása terén is, ezek a szerveződések jól segítik az edzők munkáját minden korcsoportban. Stabil az egyesület gazdasági tevékenysége – folytatódott a beszámoló. Ez a stabilitás jórészt az önkormányzati támogatásnak köszönhető, amit jól kiegészítenek a nyertes pályázatok, a befolyt tagdíjak, jegy- és bérletbevételek, valamint a szponzori hozzájárulások.

Zárszavában az elnök rámutatott: a 2010-es év gazdasági hátterének biztosítása nehéz lesz, de kellő összefogással továbbra is biztosítható lesz az egyesület zavartalan működése.

Kiegyensúlyozott gazdálkodás

A folytatásban a szervezet Ellenőrző Bizottsága ismertette a 2009-es esztendő eddigi gazdálkodását. A beszámoló kiemelte, hogy az önkormányzat pénzügyi osztálya tételes ellenőrzés után sem talált problémát, az egyesület elmúlt éves elszámolását a képviselőtestület is egyhangúlag elfogadta.

A felnőtt csapat játéka hullámzó volt ősszel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A felnőtt csapat játéka hullámzó volt ősszel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egyesület bevételi oldalán 23 millió 19 ezer 558 forint szerepel, melyből 20 millió forint az önkormányzati támogatás, amit pályázaton nyert összeg, tagdíj-, belépőjegy- és bérletbevételek, valamint a szponzori támogatások egészítenek ki. A kiadási oldalon a legnagyobb tételt a költségtérítések jelentik, ami 10 millió 208 ezer 482 forintot tesz ki, emellett a számlával igazolt kiadások főösszege 11 millió 929 ezer 686 forint, melynek legnagyobb részét az utazási költségek, szállás- és étkezési kiadások, játékvezetői költségek, valamint sportfelszerelések vásárlása emésztette fel. Az Ellenőrző Bizottság összegzése szerint a bevétel és kiadás összhangja biztosított, az egyesület a nehéz gazdasági helyzet ellenére kiegyensúlyozott gazdálkodást mutat. A részletes ismertetést követően a tagság elfogadta a pénzügyi beszámolót.

Utolsó napirendi pontként az elnökség új tagjainak megválasztására került sor, mivel két elnökségi tag korábban jelezte lemondását. A jelölőbizottság Dancsó Attilát és Nánási Imrét javasolta a megüresedett tisztségek betöltésére, ám a helyszínen újabb jelölés történt, így Szöllősi Bélával egészült ki a jelöltek névsora. A közgyűlés végül mindhárom személyt az elnökség soraiba választotta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.