- hirdetés -

Péntektől influenza elleni oltópont működik városunkban is. Két kórházi osztályon pedig látogatási tilalom van, megelőzés céljából.

Több ezren kaptak már új influenza elleni védőoltást az orosházi kistérségben. Dr. Tóth Erzsébet kistérségi tisztifőorvostól megtudtuk, hogy térítésmentes vakcinát mintegy négyezer főnek adtak be a háziorvosok. Az iskolai, óvodai program keretében 1740 oltóanyagot igényeltek, a gyógyszertárak pedig 1440 térítésköteles vakcinát kértek. Ezek kiszállítása már megtörtént.

Péntektől országszerte újabb oltópontok nyílnak. A kórházakban, illetve számos járóbeteg szakrendelőben munkanapokon reggel 8-tól este 8-ig várják az oltásra jelentkezőket. Orosházán is pénteken nyílik az oltópont. A kórházi szakrendelő intézet földszintjén lehet beadatni a H1N1 influenza elleni szérumot. Az információs porta mögött találjuk meg az oltópontot, mely november 27-től december 22-ig áll a lakosság rendelkezésére – mondta el az OrosCafé.hu-nak Greksza Lászlóné, a kórház ápolási igazgatója. Az oltás 3000 forintba kerül.
Csütörtöktől az ÁNTSZ és az Egészségügyi Minisztérium honlapján közzéteszi a kijelölt oltópontok listáját.

Látogatási tilalom a kórházban

Az orosházi kórház gyermekosztályán és az újszülött osztályon csütörtöktől határozatlan időre látogatási tilalmat rendeltek el. A szakemberek hangsúlyozzák: járvány nincs, megelőzés céljából vezették be a korlátozást.

A megbetegedések száma országosan folyamatosan nő. Az elmúlt héten 55 százalékkal többen keresték fel a háziorvost influenzaszerű panaszok miatt, mint egy héttel korábban. Több mint 230 embert ápoltak kórházban, húszat az intenzíven. A szakemberek szerint várhatóan január második-harmadik hetében tetőzik az újinfluenza-járvány hazánkban. Eddig 1,5 millióan oltatták be magukat, komolyabb szövődmény nem volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.