- hirdetés -

Sok hibával játszva, de a végjátékban koncentrálva hozta a Spartacus elleni meccset a női kézicsapat.

Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Pénzügyőr Spartacus 26 – 21 (12 – 10)

NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 250 néző
Vezette: Alapi, Kovács

Orosháza: MÉSZÁROS – FAZEKAS 3, Kovács B 2, ANCSIN T. 12, Ancsin K, Such 2, RÓZSA 4. Csere: Gyarmati (kapus), Kránitz Sz., Krivik A 1, Bodrogi M, Domokos 1, Kránitz A. 1, Kránitz O.
Edző: Marton Richárd

Kiállítások: 12 perc ill. 8 perc. Hétméteresek:  7/7  ill. 3/2.

Jobban kezdett az orosházi csapat. Látszott a lányokon, hogy mindenképp hozni akarják ezt a meccset, mely az idei év utolsó hazai mérkőzése volt. (5. perc 3-1).

Viszonylag hamar kifigyelték, hogy az ellenfél támadásait miképpen lehet meghiúsítani. Az első negyedóra során még kettős emberhátrányból is eredményesek voltunk, így nőtt is a különbség szépen.

A fehér mezes orosháziak küzdöttek (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A fehér mezes orosháziak küzdöttek (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

A 16. percben már 8-2-t mutatott az eredményjelző. Ekkor jött a játékunkban a már-már megszokott hullámvölgy. Mintha varázsütésre mindenki mindent elfelejtett volna a kézilabda nevű játékról. Elől eladott, vagy ellőtt labdák, a védelem pedig leginkább átjáróházra hasonlított. Ezt kihasználva az ellefél felzárkózott (22. perc 9-7).

Szerencsére a mélyrepülés nem tartott sokáig és a lélektanilag fontos vezetést sem sikerült a „Szparinak” átvenni, így kétgólos hazai előnnyel fordulhattak a csapatok.

Szünetben Marton edzőnek sikerült a fejekben egy kis rendet tenni, ezáltal a második játékrészben már egyenletesebb teljesítménnyel rukkoltak elő a lányok, bár ehhez kellett pár perc, hiszen a vendégek 2 gyors góllal egyenlítettek (33. perc 12-12).

Egy darabig a vendégek még tudták tartani az egy-két gól különbséget  de aztán a jobban akaró hazai csapat szépen, folyamatosan elkezdett ellépni (45. perc 18-15, 50. perc 21-16).

Ancsin Timi régi önmagát idézően játszott. Biztos kézzel értékesítette a büntetőket, de lőtt gólt szélről és betörésből is. Rózsa Vera tetszetősen játszott irányító pozícióban és Fazekas Zsuzsa harcossága is jól jött beállós poszton, de a cserék is mind hozzá tudtak egy kicsit tenni a csapat játékához.

Az utolsó tíz percben még volt egy kisebb fellángolása a fővárosi együttesnek (55. perc 23-20), de ezt a rohamot visszaverték a lányok és végül megérdemelten nyerték öt góllal a találkozót.

Ezen a vasárnap estén inkább a küzdelem, az akarat, mint a színvonal dominált, de az előbbi kettőért mindenképp dicséret illeti a csapatot.

Marton Richárd: – Ismét bemutattuk azt a hullámvölgyet, amelyet a múlt héten Bőcsön. Szerencsére most hamarabb sikerült kikapaszkodni belőle. A második félidő kulcsfontosságú pillanataiban pedig mindig sikerült a jó megoldásokat megtalálni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.