- hirdetés -

Idegenbeli győzelmével továbbra is őrzi vezető helyét a tabellán a férfi kézicsapat.

Dabas Diego KC – OFKSE 31 – 33 (16-16)

NB I/B-s bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Dabas, 300 néző

Vezette: Dudás, dr. Serfőző

Orosháza: KOVÁCS R. – Kardos 1, Ambrus 2, DUNKL 6, KOVÁCS A. 4, Kósa 3, Balda 6. Csere: HERJECZKI, Szikora (kapusok) Raffai 1, Bajusz, Berta 1, Gazsó, KOTORMÁN 9.
Edző: Füzesi Ferenc

Az ellenfél legjobb dobói: Nagy 8, Elek 5

Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4 ill. 3/

Nagy várakozás előzte meg a meccset, hiszen a tét az orosháziak szempontjából nem volt más, mint az egy fordulóval korábban átvett első hely megőrzése. Ehhez azonban győzni kellett.

Azt Füzesi edző is tudatosította a fiúkkal, hogy a Dabas nagyon jó csapat, így nem lesz sétagalopp a mérkőzés. Ennek megfelelően alakult az első félidő.

A mieink 5-1-es védelme határozott volt, de a kiváló dabasi játékosok rendre rést találtak rajta. Ám a másik oldalon ugyanez volt a helyzet, így egyszerűen egyik csapat sem tudott ellépni még 2 góllal sem. A 11. percben 5-5, a 25. percben 12-12 volt az állás. Abszolút kiegyenlített erők küzdelemét láthatta a publikum.

A mieinknél kiválóan játszott támadásban a beállós Dunkl, aki remekül helyezkedett a falban, így rendre meg is találták a bejátszások.

A második félidőben kiváltképp Kovács Attila és Kotormán Attila volt elemében, irányításukkal egyre jobban játszottunk. Kotormán beindulásai és rátörései ellenszerét nem találták a hazaiak, ennek is köszönhetően a 45. percben először vezettünk 2 góllal, 23-25-re.

A kapuban Kovács Róbert és Herjeczki Balázs parádézott, és a meccs végére a védelem is egyre jobban összeállt. Ennek ellenére a Dabas az 50. percben ismét egyenlített (26-26), de 5 perccel később ismét kettő volt közte a javunkra (28-30)

Ezt az előnyt pedig már nem adta ki kezéből csapatunk, így nagy csatában, de megérdemelten zsebeltünk be újabb két bajnoki pontot, mellyel továbbra is vezetjük az NB I/B keleti csoportjának tabelláját.

Füzesi Ferenc: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, 60 perces állhatatos játékkal sikerült nyerni. Ma nem voltunk igazán jók, de végig fegyelmezetten játszottunk, ami sikert hozott. Tudtam hogy hogy jó csapat a Dabas, és csupán fizikálisan nem győzhetünk ellenük. A taktikai fegyelem hozta meg a győzelmet.

Dabas – OFKSE (ifjúsági) 22 – 26 (13 – 10)

Az ifjúsági csapat az első félidőben gyakorlatilag belealudt a meccsbe, de a második félidőre felpörögtek, és huszáros hajrával nyertek. Annak dacára, hogy összesen 20 percet játszottak emberhátrányban, míg az ellenfél játékosai mindössze 8 percet ültek a padon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.