- hirdetés -

Orosháziak segítettek orosháziakon. Szombaton a Vöröskereszt gyűjtött adományokat, hogy élelmiszercsomagokat adhasson a rászorulóknak.

Jó érzéssel nyugtáztuk szombaton reggel a piac bejáratánál, hogy az orosháziak olvasnak bennünket: az OrosCafé.hu-n és az Orosházi Életben látták a felhívást, és a járókelők tudták, miért állnak kint a Vöröskereszt önkéntesei. Idén másodszor töltöttek egy délelőttöt a város utcáin, hogy az adományozás legegyszerűbb módját kínálják. Aki segíteni akar, csak megáll és ad.

„Örömmel tapasztaljuk,

hogy sok a jóérzésű ember. Szívesen adnak, és szinte szégyenlősen tovább is mennek, a köszönetet sem várják meg”– mondja Tóth Zoltánné, az orosházi területi szervezet vezetője. Pedig a kis köszönő kártyák is felajánlások: a Táncsics gimnázium diákjai készítették. Néhányan, akikkel szóba elegyednek az önkéntesek, az egészségügyben dolgozók korábbi sztrájkja felől is érdeklődnek, van, aki arra is szánna.

Örömmel gyűjtöttek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Örömmel gyűjtöttek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

„Az egyszerű emberek állnak meg leggyakrabban, van, aki pár száz forintot ad, de 5000 forintos adományt is kaptunk” – örül Tóthné.

Úgy vélte, országos viszonylatban is szép összegnek számít a mostani 40 ezer forint. Ez több, mint amennyit tavasszal kaptak a hasonló akció során.

Minden forintra

nagyon figyelnek az élelmiszercsomagok összeállításánál, hogy a lehető legtartalmasabb segítséget kapják a rászorulók. Nem érheti az a vád a vöröskereszteseket, hogy ki tudja, kin segítenek, a pénz ugyanis itt marad, a város beteg, elesett lakóihoz jut el.

Tehát orosháziakon segített, aki szombaton segített. Ha nem tudott róla, bármikor pótolhatja! (70/933-8291)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.