- hirdetés -

Esélye sem volt az orosházi kézis lányoknak a listavezető ellen. Az első 15 percben eldőlt a meccs.

Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Bugyi-Újbuda SC 20 – 32 (7 – 15)

NB I/B-s bajnoki női kézilabda mérkőzés, Orosháza, 200 néző
Vezette: Medve, Nagy

Orosháza: Mészáros – Ancsin T. 2, Such, Rózsa 2, Bodrogi 2, Ancsin K. 1, Kovács 2. Csere: GYARMATI (kapus) Csendes 5, Németh, Szabó, Domokos 4, Kránitz O. Krivik 2

Az ellenfél legjobb dobói: Huszár, Kosik, Burai 7-7

Kiállítások: 10 ill. 6 perc Hétméteresek: 6/3 ill. 2/1

Szépszámú vendégszurkoló érkezett a pesti lányokkal, akik elfoglalták a hazai B-közép helyét, ám semmiféle atrocitás nem történt – itt ez nem szokás. Talán ez is jelezte, hogy ezen a napon minden a vendégeknek kedvez majd.

Az első percekben kiderült ugyanis, hogy a hazaiaknak esélyük sincs – vagy csak nem hagynak nekik. A vendégek egyértelműen NB I-es álmokat szövögetnek, így ők voltak az esélyesek. Az első gólt ugyan az orosháziak szerezték, ám a 6. percben már 2-4 volt az állás. És innentől kezdődtek a gondok.

A védelmünk nagyon gyengén muzsikált, minden helyzetből egyszerűen átmentek rajtunk a vendégek. A lerohanások mind góllá értek fővárosi részről, ám ezt nem követte az orosházi válasz. Semmi nem ment, a támadások amolyan totyorgásba torkolltak és a lányok rendre rossz megoldásokat választottak. Ötgólos hátránynál (8. perc 3-8) kért időt Marton edző, de a lányok felrázása nem sikerült, tovább nőtt a vendég előny (13. perc 3-11).

Már az elején padlóra került a hazai csapat (klikk a képre) Fotók: Gavallér Gergő
Már az elején padlóra került a hazai csapat (klikk a képre) Fotók: Gavallér Gergő

Ekkor már eldőlni látszott a mérkőzés. A védelem valamelyest javult – volt honnan – így a kapuba beállt Gyarmati Nóra azonnal tudott fogni pár lövést, és ebből elöl gól is született hazai részről, így tartani tudtuk az eredményt.

A második félidőben gyors hazai gól esett, de jött rá a válasz is. Megvolt a lehetőség a felzárkózásra, ám az ordító helyzeteket is kihagyták lányaink. A meccs ezen periódusában elképesztő rohanás volt a pályán mindkét oldalon, hihetetlen mennyiségű eladott labdával, így percekig nem is esett gól egyik oldalon sem.

A rohanást az ellenfél hagyta abba korábban, így hirtelen azon kapta magát a hazai kispad és a publikum, hogy a vendég szurkolók számolnak. Méghozzá tízig. (39. perc 10-20). Ezt az jelentette, hogy innentől már a becsületért és a nagy vereség elkerüléséért kellett küzdeni a mieinknek.

A hajrára szinte a teljes első sort lecserélte Marton edző, hiszen a kezdők nem sokat tudtak hozzátenni már a játékhoz. A fiataloknak ebben a nehéz helyzetben nem volt másra esélyük, csak az eredmény tartására. Viszonylag szép találatokat értek el, de ők is elképesztően sok hibát vétettek, potyogott a kezükből a labda.

A végjátékra aztán káosz lett orosházi oldalon, az utolsó 5 támadást elhibázták, míg a kipattanókból lerohant minket az ellenfél.

Összességében totálisan csődöt mondott a hazai csapat mind védelemben, mind támadásban. Főleg a védőjáték puhánysága és az egyéni hibák pecsételték meg a csapat sorsát. A vendégek pedig semmi különöset nem csináltak, csupán kézilabdáztak. Innen nem lesz egyszerű felállni, de az orosházi lányoktól láttunk már korábban hasonló feltámadást. Ezt várjuk most is.

Marton Richárd: – Bennmaradtunk az öltözőben, a nagy fogadkozásból semmi nem lett. Nem most kellene megtanulni védekezni. Jobb csapat az Újbuda, de minden poszton megvertek minket, ezért vagyok szomorú.

Ökrös Csaba: – Nehéz meccsre számítottam, de könnyebbre sikeredett a vártál. Nekünk minden bejött, a hazaiaknak semmi.

Az ifi csapat hatalmas küzdelemben győzött: 30-29 (16-13)

Ezzel a győzelemmel az ifisták második a tabellán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.