- hirdetés -

Két klub tagjai ünnepelték az Idősek Napját a Pacsirta utcai pártházban. Vidám műsor és finom ebéd várta az időseket.

Az Öreg Tölgy és a Gyöngyvirág Idősek Klubjai csütörtökön emlékeztek meg az október elsejei Idősek Napjáról. A vidám műsorral tarkított, remek hangulatú rendezvényen a két klub egy év után ismét találkozott.

-Az 1980-as évek elején alakult meg az Öregtölgy Idősek Klubja. Jelenleg 30 fő számára kínálunk hasznos időtöltést, de várólistán is jócskán vannak. Az idősek minden évben várják október elsejét, mert a 11 éves hagyománnyal bíró rendezvény igazi kikapcsolódás számukra – tudtuk meg Dajka Józsefné klubvezetőtől.

Dávid László klubtag szerint azért jók az ilyen rendezvények, mert az idős emberek korábbi életének a megbecsülése mellett színt visznek a hétköznapok szürkeségébe.

Vidámító verssorok

-Én egy kis tréfás versikével szerepelek. Vidámító verssorok címmel gyűjtöttem össze anekdotákat, amiket átdolgoztam verses formára. Ebből a gyűjteményből mondok el itt egyet. Szeretjük ezeket a rendezvényeket, mert feltöltődünk ebben a jó kedélyű társaságban. Elfáradunk, sokáig emlegetjük az műsorszámokat, majd elkezdjük tervezni a jövő évi Idősek Napját– sorolta Dávid László.

Dancsó József alpolgármester köszöntő beszédében kiemelte, a város egyik legfontosabb ellátó rendszere az Egyesített Szociális Intézmény, melynek egyik legerősebb intézményrészlege az idősekkel foglalkozik.

-Hasznos és eredményes munka folyik itt, amit egyre többen vesznek igénybe. A kormány megszorító intézkedései ellenére az önkormányzat mindet megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa a szociális rendszer egyensúlyát – összegezte Dancsó József.

Dávid Zoltán képviselő (Fidesz) kiemelte, Orosházának szüksége van az idősek tapasztalatára, bölcsességére, főként a mostani nehéz időszakban. A megnyitó után verssel, dallal és a Debrecenből érkezett amatőr színi társulattal folytatódott a rendezvény, amit ebéd, majd tánc követett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.