- hirdetés -

Legeltetni tilos, a kutyákat pedig be kell zárni és pórázon kell sétáltatni.

Orosháza Város Polgármesteri Hivatala az alábbi felhívást teszi közzé:

A Békés Megyei szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága Orosházi Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatalának tájékoztatása alapján Orosháza város teljes közigazgatási területén rókák veszettség elleni vakcinázása történik, csalétek kihelyezéssel, 2009. október 3. napjától 2008. október 22. napjáig.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ebben az időszakban 21 napig ebzárlat és legeltetési tilalom van érvényben. Az ebeket tilos közterületre engedni, azokat zárva kell tartani, vagy pórázon kell sétáltatni.

A csalétekbe helyezett vakcina gyufásdoboz nagyságú, szürkésbarna színű. Emberre, állatra ártalmatlan, de a csalétekhez nem szabad hozzányúlni, széttörni, felvágni. Ha mégis érintkezne a vakcinával, amennyiben az ép bőrfelületre kerül, jódos fertőtlenítés szükséges, amennyiben nyílt sebre vagy nyálkahártyára kerül azonnal orvoshoz kell fordulni.

Aki a vakcinázott területen elhullott állattetemet talál, hagyja a tetemet érintetlenül és azonnal értesítse a legközelebbi állatorvost, a helyi önkormányzatot, vagy a vadásztársaságot.

Polgármesteri Hivatal

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.