- hirdetés -

A bulvárlapoktól tudatosan tartja magát távol, szigorú, és kritikus, ugyanakkor közvetlen és humoros.

Órákkal a szeptember 13-i koncert előtt találkoztam vele, mikor próbált Égető Mária orgonaművésszel az evangélikus templomban, az esti fellépésre készülve, és be kell valljam, magánemberként megnyerő képet kaptam St. Martinról.

Nos, vessen meg az a sok ember, aki a világhírű zenész kedvéért váltott jegyet, mert bevallom, nem kedvelem ezt a stílust, a hangszert (szaxofon) is csak bizonyos felállásokban. A pánsíptól meg „romantikuslány” koromban csömörlöttem meg, mint ahogyan soha nem sikerült a krémestől, bár mindig arra vágytam.

Mégis köszönöm a lehetőséget, a kiválasztottságot, hogy beszélgethettem a hosszú hajú előadóval. Apropó hosszú haj: bulvárról beszélgetve mesélte, hogy felkérték kamerák előtti hajmosásra – a hogyan ápolja a haját témában – de nem vállalta, mert úgy gondolja, nem ez a fontos, ne ez érdekelje az embereket. Magyarul: nem hajlandó kiszolgálni a kereskedelmi médiát. Tetszik.

Készségesen mesélt fiáról (Szentmártoni Norman), aki most tanulja a musicalszínész-mesterséget, az Operettszínházban az Elisabeth-ben és a Rómeó és Júliában is játszik. Alkalomadtán pedig lehetőséget kap édesapjától egy-egy közös dal eléneklésére a koncerteken, és egy szám erejéig a legutóbbi albumon is szerepel.

Felmerült a sztár-csemeték sorsának, és egyáltalán a gyermeknevelésnek a kérdése is. Erről így beszélt:

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=4wq8I1CsYfI

St. Martin a következő időszakban Olaszországba, Németországba, majd Japánba utazik. Várhatóan októberben jelenik meg az első DVD-je, az idei Csend napja alkalmával készült felvételekkel, saját versekkel kiegészítve. A zenésznek eddig minden albuma arany vagy platina lemez lett, megelőlegezhetjük most is a sikert.
(Még októberben fellép Békéscsabán, az új DVD bemutatójával!)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.