- hirdetés -

Több évtizedes hagyomány folytatódik augusztus huszadikán Bogárzón. Az Orosházi Lovas Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezi a Szent István napi lóversenyt, melyre idén is gazdag programot állítottak össze.

Mind a versenyek közti programokat, mind a versenyeket úgy tervezték, hogy a kilátogató családok minden tagja megtalálhassa szórakozását. Mint megtudtuk, már reggel kilenckor egy látványos kutyakiképző bemutatóval indul a programok sora. Kulik Ferenc, a rendező, Orosházi Lovas Egyesület elnöke elmondta, érdekességekben, látványban nem lesz hiány egész nap.

A fogathajtók küzdelmével kezdődik a versenynap (Fotó: Horváth Bence)

– A bemutatók sorában két alkalommal, délelőtt és délután is a közönség elé lépnek a csikósok és kétszer láthatjuk a világhírű Puszta ötöst is, Guinness rekorder idomárjukkal, Tóth Lajossal. Lesz a délelőtti programban műrepülő bemutató, melyet Vári Gyula, műrepülő világbajnok pilóta hoz el nekünk, de lesz ugró bemutatónk is. Délben érkezik a nap egyik sztárvendége, Nótár Mary, aki élő műsorral lép az orosházi közönség elé. A lovas versenyek fogathajtással kezdődnek, de lesz délelőtt és délután is póni galopp, ahol starthoz áll a Nemzeti Vágtán Orosházát képviselő Hajdu Fanni és lova Nárcisz is. A galopp szakágat az ugyancsak két futamban sorra kerülő gazdaverseny képviseli még. Három ügetőversenyt is láthat augusztus 20-án a nagyérdemű, melyben nemzetközi mezőny versengésén izgulhatunk. A Kincsem Park versenyein látható fogatok várhatóan színvonalas és izgalmas futamokkal szórakoztatják a lovassportok szerelmeseit és ne feledkezzünk meg a gyönyörű négyes fogatok versenyéről sem, melyet kora délután láthatnak – foglalta össze a nap programját Kulik Ferenc.

A programok közt idén is szerepel a világhírű Puszta ötös (Fotó: Horváth Bence)

A lovasegyesület elnökétől megtudtuk, hogy nemzetközi versenyként hirdették meg a bogárzói eseményt. Mint elmondta, a szerb vendégek és versenyzők biztosan itt lesznek, a bolgár és a román meghívottak még nem igazolták vissza a részvételt, de az ő érkezésükre is számítanak.

A szokásokhoz híven lesznek a lóversenypályán egész napos programok. Három ugrálóvár áll a gyerekek rendelkezésére, de lesz pónilovaglás, arcfestés, lufihajtogatás, játszóház is. Megnézhetik a kisállatbörze állatait, a kiállított hatalmas mezőgazdasági gépeket és egy eddig nem látott program is vár kicsiket és nagyokat: a Bogárzói lovaspályán adnak egymásnak randevút a mopedautó találkozó résztvevői, az ő gépeiket is megnézhetik.

Az augusztus huszadikai rendezvényre a belépés ingyenes és az állandó programokat is ingyen vehetik igénybe a kilátogatók. A Dottó egész nap szállítja az utasokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.