- hirdetés -

Még januárban döntött úgy a város képviselő-testülete, hogy megemelik az Orosházi Kórháznak szánt támogatás összegét. A Sürgősségi Betegellátó Osztálynak, valamint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálynak idén 15 millió forint segítséget nyújt az önkormányzat.

Az idei első testületi ülésen, január 31-én az Orosházi Kórház a 2018-ban kapott 12 millió forinttal számolt el. Idén az önkormányzat a Sürgősségi Betegellátó Osztályon, valamint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon a biztonságos, magas szintű munka biztosításának érdekében három millió forinttal többet, összesen 15 millió forintot biztosít az intézménynek.

– Az egészségügyi dolgozók munkája pótolhatatlan, életbevágó. Erre a hivatásra nem sokan alkalmasak és csak szívvel, lélekkel lehet ellátni a feladatokat, köszönet érte. Noha a kórházak jó ideje állami kézben vannak, a város továbbra is kiemelt területként kezeli a helyi egészségügyet – nyilatkozta Dávid Zoltán.

Hozzátette: ha a az elmúlt évekre gondolok vissza, megemlíthetem azt az évi 12 millió forintot, mellyel a képviselő-testület döntése értelmében hozzájárultunk az Orosházi Kórház működéséhez, és amely összeget idén megemeltünk 15 millió forintra. Nehezebben forintosítható, de úgy hiszem, épp olyan fontos a közvetett segítség. Így például a Könd utcán parkolók kialakítása, háziorvosi rendelők felújítása, kórházi rendezvények támogatása és a többi. Az önkormányzat a lehetőségekhez mérten a jövőben is mindent megtesz azért, hogy segítse kórházunkat, hiszen több mint 100 ezer ember minél magasabb színvonalú egészségügyi ellátása nem kis feladat.

Kiemelkedő a jó kapcsolat az Orosházi Kórház és az önkormányzat között (Fotó: Rajki Judit)

Dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója elmondta, korábban megszavazott kérésükre az önkormányzat évek óta biztosít havi egy, azaz évi 12 millió forintot a Sürgősségi Betegellátó Osztály, valamint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály támogatására.
– Előrelépésnek könyvelhető el, hogy idén 15 millió forintot kapott kórházunk. Amellett, hogy ebben a fix pénzbeni juttatásban részesülünk, az önkormányzatra év közben is számíthatunk – fogalmazott a főigazgató.

Példaként állította: korábban külföldről hoztak adományokat az Orosházi Kórházba, melynek szállítási költségét az önkormányzat fedezte. Kiemelte, az eseti jellegű támogatások mellett több beruházás is a város támogatásával valósult meg, ilyen többek között a mentőbejárónál felszerelt rendszámfelismerő sorompó, illetve a kórház hátsó bejárata és a Sürgősségi Betegellátó Osztály közötti aszfaltozás is.

Dr. Duray Gergő hangsúlyozta: elmondható, hogy térségi és országos szinten is kiemelkedő a jó kapcsolat az Orosházi Kórház és az önkormányzat között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.