- hirdetés -

Az elmúlt héten ért véget a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság. Az OMTK-ULE csapata a 2. helyen végzett, a bajnokság gólkirálya 20 góllal Sindel Roland (OMTK-ULE 1913) lett. A fiatal játékossal beszélgettünk az eddigi pályafutásáról, terveiről.

– Mesélj a kezdetekről…

Öt éves koromban, Szarvason ismerkedtem meg a labdával, 15 évesen a Csabacsűd U16 csapatával bajnok lettem. Ezután leigazolt a Békéscsabai UFC, majd több sérülés hátráltatta fejlődésemet, ekkor visszaigazoltam a Csabacsűdbe, ahol 16 évesen a megyei I. osztályban góllal mutatkoztam be a felnőtt csapatban. Később a megyehármas Gádorosra vezetett az utam, majd innen kerültem Orosházára.

– Az ULE ezüstérmes lett, Te pedig a 2017/2018. évi bajnokság gólkirálya.

Nagyon jó érzés 20 évesen gólkirálynak lenni, de csak a napokban tudtam először igazán örülni a címnek, mert elkeserített az elveszített bajnoki cím. Mindenkit nagyon letört az elveszített bajnoki döntő, de megyünk tovább a céljaink felé.

Sindel Roland, a megye II. gólkirálya (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ki a példaképed?

Számomra nem Messi vagy Ronaldo a kiválasztott, hanem a csapatunkon belül Buza Barnabás, aki megjárta az NB 2-t és 15 gólt szerzett a Nemzeti Bajnokság második vonalában. Szélsőként olyan játékos szeretnék lenni, mint Ő, aki egyszer majd szintén NB-s bajnokságban szerepel.

– Elkezdődött a foci vb, kinek szurkolsz?

 – A braziloknak szurkolok, mert sok jól cselező játékosuk van és én szeretem az olyan csapatokat, akik játsszák a focit és a közönséget is szórakoztatják. A dél-amerikaiak mellett szeretem a spanyolok játékát is, mert labdatartásban a világ legjobbjai és abból kerülnek a védelem mögé. Szívesen megnéznék egy brazil-spanyol döntőt.

Sindel Roland elmondta még, hogy a mérkőzések egy részét társaságban, a főtéri Foci Faluban tekinti meg, mert véleménye szerint sokkal jobb a hangulat ott, mint otthon a tv előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.