- hirdetés -

Keményen küzdött a férfi kézicsapat, de nem tudott meccset nyerni.
A felkészülés javában zajlik a férfi kézilabda klubnál. Ennek egyik fontos állomásaként 2010. január 23-24-én az OFKSE férfi felnőtt csapata Egerben, a rangos Dobó Kupán – mely Marton János emléktorna is egyben – vett részt. A magyar NB I-es csapatok mellett a román és a szlovák legmagasabb osztályban játszó csapatok voltak a meghívottak között.
Az együttes január 23-án, szombaton 14 órai kezdettel az NB I-es Csurgó csapatával játszott, a 14-8-as félidő után 29-24-es csurgói győzelem született. A nap második mérkőzésén az OFKSE a szintén NB I-es Gyöngyös KK-val játszott, ahol a csapat a 15-15-ös félidő után óriási csatában 30-26-os vereséget szenvedett.
Másnap a csapat előtt újabb két nehéz mérkőzés állt. Az első megmérettetés a HC Kassa (szlovák I. osztály) csapata elleni volt, a 16-13-as félidőt követő viadal 32-26-os szlovák győzelemmel zárult. Így az OFKSE csapata a csoportjában a 4. helyen végzett.
Ezért a 7. helyért játszhatott a szintén NB I-es Mezőkövesd gárdájával vasárnap délután, ahol 16-13-as félidő után 35-25-ös MKC siker született. Ez alapján az OFKSE csapata a 8. helyen végzett e jelentős sporteseményen.
A tornán végig jó teljesítményt nyújtó Kovács Attila a góllövőlista előkelő, 4. helyén végzett, 22 találattal. Teljesítményével olyan eredményes játékosokat utasított maga mögé, mint Lókodi Gergő, a DKSE Hotel Lyceum átlövő játékosa vagy Stefan Birtalan, a CSM Szatmárnémeti bal átlövője (aki tavaly a román NBI/B gólkirálya volt).
Gyorsaságban és erőben a csapat méltó ellenfélnek bizonyult valamennyi csapattal szemben, viszont a döntő helyzetekben a magasabb osztályban szereplő ellenfelek a jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően szerezték meg az előnyt.

Az OFKSE továbbra sem pihen, mert hétvégén – 2010. január 30-án, szombaton – a FONTANA Credit Takarékszövetkezet Nemzetközi Kézilabda Tornán lép pályára, ahol szerb I. osztályú és román NBI/B-s csapatok lesznek az OFKSE ellenfelei. A küzdelmek szombaton 9 órakor a Táncsics Mihály Gimnázium tornacsarnokában kezdődnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.