- hirdetés -

Egyelőre üres, és felújításra vár az orosházi okmányiroda területe, ahol kormányablakot alakítanak ki. A kivitelezési munkálatok február elején kezdődtek el, jelenleg a belső átalakítást végzik.

Az egyablakos ügyintézési rendszer 2011-ben debütált országszerte. A kormányablakok célja, hogy egyszerűen, egy helyen – a hét minden munkanapján 8-tól 20 óráig – intézhessék az állampolgárok közigazgatási ügyeiket. Az elmúlt évben megkezdődött az országos hálózat kiépítés, Békés megyében 18 helyszínen működik majd kormányablak.

Fotó: Kecskeméti Krisztina
Várhatóan két hónap múlva kész lesz a kormányablak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A megyében az elsők között az Orosházi Járási Hivatalban tudjuk megnyitni a kormányablakot, és biztosítani ügyfeleink számára ezt a szolgáltatásformát. Szakmai cél az átlátható, jól működő, gyors ügyintézést segítő ügyfélszolgálat megteremtése – mondta el Lustyikné dr. Papp Anikó járási hivatalvezető.

Több kategóriába sorolható ügyek intézhetők majd az kormányablakokban. Ezentúl itt intézhetik többek között az okmányiroda hatáskörébe eső ügyeiket, közigazgatási hatósági ügyek indításához beadványokat, kérelmeket is előterjeszthetnek az ügyfelek, illetve széleskörű tájékoztatást, információt kaphatnak.

Az Orosházi Járási Hivatal épületében jelenleg belső átalakítások folynak, a munkálatok végeztével az ügyfélfogadás egy légtérben történik majd, 12 ablakban biztosítják a folyamatos ügyintézést.

– Jól döntött az önkormányzat akkor, mikor úgy határozott, állami kézbe adja az épületet. Jelentős beruházásokat hajtanak végre, magas színvonalú szolgáltatást nyújtva így az orosháziak és a környékbeliek számára – fogalmazott Zalai Mihály alpolgármester a készülő kormányablakkal kapcsolatban, hozzátéve: remélhetően két hónapon belül elkészülnek a munkálatokkal.

– Külön öröm, hogy a külső felújítással a járási hivatal illeszkedik a megújult főtér hangulatához, ezzel emeli a belváros színvonalát – emelte ki az alpolgármester.

Az orosházi okmányirodai osztály tavaly októbertől a járási hivatal első emeletén működik, ahol változatlan ügyfélfogadási időben fogadják az ügyfeleket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.