- hirdetés -

Lázas készülődés előzte meg az anyák napi ünnepségeket a Lehel utcai Székhely Óvodában. Mind a négy csoport más műsorral, más meglepetéssel készült, a cél azonban mindegyiknél közös volt: a gyerekek meg szerették volna köszönni édesanyjuknak azt az ajándékot, melynél nagyobbat senkitől sem kaphattak volna: köszönetet mondtak az életért.

– Május egyik legszebb napja az a nap, amikor mindannyian köszönthetjük az édesanyákat, nagymamákat – fogalmazott Horváth Lajosné telephelyvezető. – Az óvodánkban ez mindig kiemelten fontos esemény, amelyre kis ajándékokkal és műsorral készülnek a gyerekek. Mi, óvónők fontosnak tartjuk az érzelmi ráhangolódást, a pozitív érzelmek kialakítását, az anya-gyermek kapcsolat megerősítését. Minden csoportba más-más meglepetés várta az édesanyákat. A kiscsoportban közös játékkal, közösen átélt pillanatokkal tették emlékezetessé az együtt töltött délelőttöt, itt helyet kaptak az ölbeli játékok, a hócogtatók és a hintáztatók is. A nagyobb csoportokban már ünnepi műsorral, mesedramatizálással, versekkel, népi játékokkal, táncokkal kedveskedtek a gyerekek az édesanyáknak.

A telephelyvezető elmondta, sok nagymama fogadta el a meghívást az ünnepi alkalomra, amely még inkább emelte az esemény fényét. Az anyukák és a nagyik a műsorszámok alatt szervezett élmények mellett kézzel készített meglepetéseket is kaptak. Ezek tényleg meglepetést okoztak, a kis ovisok ugyanis titkosan kezelték az ajándékkérdést, és képesek voltak lakatot tenni csöpp szájukra a cél érdekében. Sok anyuka könnyes szemmel, büszkén ölelte magához gyermekét a szeretetteljes, bensőséges nap végén.

Fotó: Lehel utcai óvoda gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.