- hirdetés -

A Kossuth Lajos Technikumban már évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a robotikára, a diákok versenyeken is rendre bizonyítják ügyességüket. Ez most sem volt másként, az EDU Robotics Cup nemzetközi versenyén is jöttek a jó eredmények.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezték az EDU Robotics Cup nemzetközi versenyét, ahol ismét csak próbára tehették ügyességüket és felkészültségüket a Kossuth Lajos Technikum robotikát tanuló diákjai. A tavalyi sikereket követően a fiatalok ezúttal sem maradtak adósak a jó eredménnyel.

Pörneki Attila, az intézmény igazgatója még a tavalyi versenyt követően elmondta, a digitalizációé a jövő és a Kossuth iskola is ehhez csatlakozik.
– Amellett hogy magas színvonalon tanítjuk a diákjainkat az informatika területén, a kollégáink is folyamatosan példát mutatnak a fejlődésben. Különböző továbbképzéseken veszünk részt és ezt a digitalizációt igyekszünk beépíteni a mindennapi oktatásba – mondta.

A gyerekek, akik ezen a területen tanulnak, technikusi végzettséggel rendelkeznek majd az öt évet követően, melyhez természetesen érettségi vizsgát is kapnak. A technikusi végzettséggel akár a munkaerőpiacon is meg tudják állni a helyüket, el tudnak helyezkedni munkavállalóként, de szakirányú továbbképzés esetén is emelt szintű érettségi vizsgának felel meg azoknak, akik tovább akarnak majd tanulni a felsőoktatásban.

Számos sikert értek már el robotjaikkal (Archív fotó: iskola)

A mostan kupa mérnöki kategóriájában három orosházi csapat is megmérette magát. A D.M.A. csapat tagjai, Szarvas Ádám, Lazanyecz Márk, Bognár Dávid és Kókai Ádám a harmadik helyet szereztek meg. Az 5. helyen zárt a K.Sz.B Team, ezt a formációt az iskola tanulói közül Kelemen Ádám, Csáki László, Bozó Balázs és Szabó Zétény alkotta. Eggyel maradtak csak el tőlük, így a mérnöki kategória hatodik helyén végeztek az S.M.H Team tagjai, Surinya Zsombor, Maczik Dániel, Juhász Milán és Horváth Dominik.

A mérnöki kategóriával még nem volt vége a szép eredményeknek, Mendrit Cunaj, Horváth Dominik, Györgyi Dominik és ifj. Mondzinger Máté az open kategóriában versenyeztek, a dobogóról éppen csak lecsúszva értek el negyedik helyezést a nemzetközi mezőnyben. A diákok felkészítő tanára az iskola pedagógusa, Mészáros Melinda volt.

A megmérettetésről, valamint a diákok által épített és programozott robotokról hamarosan bővebben is beszámolunk majd.

Kiemelt képen: Évek óta nagy figyelmet fordítanak a robotikára az iskolában, a tavalyi csapatok tagjai közül többen most is próbára tették magukat (Archív fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.