- hirdetés -

Győzelmet engedett ki a kezéből az orosházi csapat.

A 21. fordulót rendezték meg a Békés Vármegyei I. o. labdarúgó bajnokságban. A 42 ponttal rendelkező OMTK-ULE a 31 pontos Mezőhegyes vendége volt szombaton délután. Az őszi mérkőzésen szeptember 6-án Mezőhegyesen 2-1-es orosházi győzelem született. November 4-én az ULE-Sportcentrumban ismét az Orosháza győzött, ezúttal 6:1 arányban. Ma is közel állt az ULE a győzelemhez.

Mezőhegyesi SE–Orosházi MTK-ULE 2 – 2 (1 – 2)

Mezőhegyes, 110 néző. Vezette: Barta Tibor (Zsótér Róbert, Zahorecz Soma).

Mezőhegyes: Varga P. – Papp M. (Barta-Vámos), Jámbor, Varga T., Zsilák, Rotár (Oszlács), Karancsi, Isaszegi M., Boros, Isaszegi B., Faragó (Balogh D.). Edző: Ács Levente.

Orosháza: Marunák – Rau (Harangozó), Szabó Á., Buzai, Kasuba, Juhász, Burai (Fehér), Darida, Miszlai, Bónus, Ondrejó. Vezetőedző: Bordás Dániel.

Gólszerzők: Zsilák (23.), Papp M. (90.), ill. Ondrejó (18.), Miszlai (44.).

Az első játékrészben az Orosháza birtokolta többet a labdát. A 14. percben Bónus szöglete után Miszlai fejelt mellé. A 18. percben Juhász szabadrúgása a sorfalról Ondrejó elé pattant, az orosházi játékos 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 0-1. A 22. percben egy remek kontra végén Faragó 20 méteres lövése mellé szállt. A 23. percben egyenlített a Mezőhegyes. Faragó mélységi átadásával Zsilák robogott kapura és a kifutó Marunák mellett a kapu bal alsó sarkába gurított, 1-1. A 27. percben Bónus szöglete után Szabó Ákos fejelt mellé. A 35. percben Juhász fejesét Varga kapus szögletre ütötte. A 44. percben Bónus bal oldali beadását Miszlai csúsztatta fejjel a hosszú sarokba, 1-2.

A 49. percben Juhász közeli lövését védte a kapus.Ezután fokozatosan lendült játékba a hazai csapat és többet kockáztatva bátrabban kitámadott. A hazaiak meddő fölénye a 90. percben góllá érett. Zsilák keresztlabdáját Papp Máté átvette, majd néhány lépés után a hosszú sarokba lőtt, 2-2. A ráadásban Szabó Ákos keresztlabdájáról centikkel maradt le Juhász.

Ács Levente: – Az első félidőben az ellenfél, a másodikban mi játszottunk jobban. Részünkről ez egy olyan bravúrpont, amire a szezon kezdete óta várunk. Gratulálok a játékosaimnak, büszke vagyok rájuk!
Bordás Dániel: – Amire egész héten készültünk, abból tudtunk két gólt kapni. Felemás félidőket produkáltunk, szünetig el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de a végén még üres kapuba sem tudtunk betalálni.
Az OMTK-ULE április 20-án, 17 órakor a Szeghalom csapatát fogadja a Mátrai Sándor Stadionban.
fotó: BT

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.