- hirdetés -

Budapesten, a Nemzeti Színházban rendezték a magyar költészet napján, április 11-én a Versünnep 2024 versmondó verseny döntőjét. A döntőt követő gálának orosházi résztvevője is volt, az OrosCafé munkatársa, Csányi József személyében.

A Versünnep Alapítvány immár tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a versek ünnepének döntőjét, melyen a profik szerepeltek. Színművészek, előadó művészek, képzőművészek, zenészek mérették meg magukat, vers, próza, megzenésített vers, illetve vers ihlette képzőművészeti alkotás kategóriákban.

A Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán megtartott döntőn Rubold Ödön színművész, zsűri elnök, Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, Nagy Barbara Munkácsy-díjas képzőművész és Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző alkotta zsűri előtt mutatták be a versenyzők produkcióikat. A versenyprogramok végeztével egy kisfilmmel emlékeztek meg a szervezők a kiváló színészről, a februárban elhunyt Hunyadkürti Györgyről. A film után következő gálán Hegedűs Bori és Kontor Tamás mellett lépett színpadra kollégánk, mint a Versünnep Nemzetközi Seregszemle 2023 egyik fődíjasa.

Nem mindenki mondhatja el, hogy verset mondott a Nemzeti Színházban. Mint Józsitól megtudtuk, számára nagyszerű élmény volt.

– Hatalmas megtiszteltetés volt egyszerű, amatőr versmondóként számomra már a felkérés is, hogy vegyek részt a gálán. Az is rendkívül jól esett, amit a színpadra lépésem előtti felkonfban elmondtak, miszerint az alapítvány amatőrök részére kiírt versenyein is születnek kiemelkedő produkciók, ennek illusztrálására hívták meg a tavalyi verseny egyik fődíjasát, vagyis engem. Óriási élmény volt számomra a nemzet színházában közönség elé lépni, de már előtte ezt a fantasztikus épületet bejárni, megcsodálni is. Köszönöm a családom és a munkahelyem támogatását, hogy lehetővé tették ezt számomra – foglalta össze Józsi.

Érdemes tehát figyelni a hasonló versenyfelhívásokra, felkészülni szerepelni és ki tudja…

Csányi József versmondása 1:36:20 perctől itt tekinthető meg:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.