- hirdetés -

Jó formában és egy négy meccs óta tartó veretlenségi széria után fogadta az Orosházi KC. a 28. fordulóból előrehozott mérkőzésen a Gárdony együttesét. A szurkolók remélték, hogy folytatódik a győzelmi sorozat a kiesés elől menekülő csapat ellen.

Ahogy múlt héten, most sem számíthatott mindenkire Morva Zoltán. Ezúttal Leczkési Molli, Rácz Panna és Zavaczki Boglárka alkotta a hiányzók listáját.

Zengő Alföld Orosházi KA – Gárdony-Pázmánd NKK 25-25 (13-13)

NB I/B 28. forduló, Orosháza, 250 néző. Játékvezetők: Barna Viktor Bálint, Kovács Bence.

Orosháza: Bálint – Ludvig 3, Baráth 8, Petri 1, Ács 1, Kenyeres 6, Bedron 2. Cserék: Reszegi (kapus), Vörös, Kostyó, Mikula, Péter 3, Jáhn. Edző: Morva Zoltán.

A Gárdony legjobb góllövői: Szűcs 6, Berényi 4, Berkes-Kaiser 4.

Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 3/2.

Az első gólt a vendégek szerezték a harmadik percben, amire Kenyeres Barbara csak az ötödik percben válaszolt. A szezonban már sokszor előfordult, hogy akadozott hazai oldalon a támadójáték, ezen a találkozón is ez történt. Hátul viszonylag jól állták a sarat Ács Orsiék, de a hosszú, többször passzívig játszott támadásaikkal mégis sokszor voltak eredményesek a vendégek. Az elrontott támadások miatt nem tudott előnyt szerezni az orosházi csapat, sőt a félidő nagy részében nekik kellett rohanni az eredmény után. Leginkább a küzdelem és sajnos a sok hiba volt a jellemző. A 28. percben Baráth Berta góljával sikerült átvenni a vezetést, amit a szünetig nem tudtak megtartani. A pihenőre 13-13-nál vonultak a felek.

Minden labdáért nagy volt a küzdelem (Fotó: CSJ.)

A második játékrész gyors gólváltással kezdődött. A hazai oldalon továbbra is sok volt támadásban a rossz döntés, a hiba. Hátul hiába állt jól a lábán a védelem, ezúttal nem kapták meg a kapuból a megszokott támogatást. A vendég szélsők gyakran jártak túl az orosházi hálóőrök eszén. A 42. percben Baráth Berta alakította az állást 19-18-ra, de ezt követően sem sikerült leszakítani a vendégeket. Igazából az orosházi lányok miatt volt izgalmas a meccs. Sorra maradtak ki a két, vagy többgólos előny megszerzésére tett kísérletek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az ötvenedik percben volt először kettő közte. Ezt követően többször is volt lehetőségük Morva Zoltán tanítványainak, hogy megszerezzék a háromgólos előnyt, de ezek rendre kimaradtak, sőt a hajrára ismét felzárkózott a vendég együttes. Az utolsó percben még a győzelem megszerzésére is esélyük kínálkozott, de Reszegi Eszter hárította a rutinos Berkes-Kaiser hétméteresét. A lefújásig hátralevő szűk fél percben már nem született újabb hazai gól, maradt a döntetlen.

Morva Zoltán: A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy élvezzék a játékot. Sajnos továbbra sem tudjuk elviselni az esélyesség terhét. Rendkívül görcsösen, rengeteg technikai hibával kézilabdáztunk. Néhány játékoson kívül senki nem vállalta fel a felelősséget. A védekezésünk rendben volt, de a kapusaink gyenge napot fogtak ki. A szurkolóknak köszönjük, hogy megtöltötték a csarnokot és buzdítottak minket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.