- hirdetés -

A gyulaiak jutottak a vármegyei kupadöntőbe.

Az ötödik fordulót rendezték meg április 3-án a Békés Vármegyei Kupában. A Mezőmegyer a délutáni órákban 1-0-ra legyőzte a Gyomaendrőd csapatát, így a döntő egyik résztvevőjének mondhatja magát. Hogy a békéscsabai döntő másik résztvevője melyik csapat lett, arra csak este nyolc óra körül kaptunk választ.

Orosházi MTK-ULE – Gyulai Termál FC 3 – 5 (2 – 1)

Orosháza, 400 néző. Vezette: Zahorán János (Petrovszki Péter, Bozó Norbert).

Orosháza: Marunák – Buzai, Szabó Á., Kasuba (Harangozó), Ondrejó, Juhász (Burai), Babolek, Papp M. (Szarvas), Darida, Bónus (Bánki-Horváth), Miszlai. Edző: Bordás Dániel, Huszár Gergő

Gyula: Szabó M. – Szabó V. (Trescsula), Dajcs, Nagy S., Zabari, Katona (Bojtos), Szabó P., Babinyecz, Borbély Zs., Varga T. (Kukla), Tanner. Edző: Brlázs Gábor.

Gólszerzők: Miszlai (4.), Papp M. (30.), Miszlai (66.), ill. Zabari (22.), Varga T. (47., 84.), Babinyecz (48.), Bojtos (92. – 11-esből).

Alaposan meglepte a vendégeket az ULE „magas” védekezése. Az agresszív letámadás eredményeként már a 4. percben a vendégek hálójában táncolt a labda. Tűzijáték végén Miszlai éles szögből bombagólt ragasztott a rövid felsőbe, 1-0. A 22. percben Zabari 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1-1. A 30. percben Szabó V. rövid hazaadását Papp Máté elcsípte és emelt a kifutó kapus felett a hálóba, 2-1. A 34. percben egy gyors kontra végén létszámfölényes akciót vezetett az ULE. Bónus vitte kapura a labdát, Miszlai követte az akciót a másik oldalon, Bónus a lövést választotta, a kapus szögletre mentett. A 40. percben Szabó Péter tekert lövését bravúrral ütötte szögletre Marunák.

A szünet után váratlan fordulat következett be a mérkőzésen. A gyulaiak két perc alatt fordítottak. A 47. percben egy védelmi megingást kihasználva Varga Tamás egyenlített, majd a 48. percben szöglet után a hosszú oldalon érkező Babinyecz lőtt a hosszú sarokba, 2-3. Igazi hidegzuhany! Az 58. percben Varga T. robogott kapura, majd a jobb kapufára lőtte a labdát. A 63. percben hazai részről is csattant a kapuvas Papp Máté lövése után. A 66. percben Babolek futotta le védőjét, lapos beadását az érkező Miszlai belsőzte közelről a hálóba, 3-3. A 71. percben újabb fordulat következhetett volna be a mérkőzésen, de Harangozó labdája a kapufát kívülről érintette. A 72. percben Miszlai lövését védte a kapus. A 84. percben újabb csavar a mérkőzésen. Varga T. néhány csel után 22 méterről zúdította a labdát kapura, a labda a keresztlécről vágódott a gólvonal mögé, 3-4. A 89. percben újabb hazai lehetőség maradt ki, Babolek szorongatott helyzetben közelről mellé fejelt. A hazaiak számára a kupabúcsút a 92. percben megítélt 11-es jelentette, amit Bojtos higgadtan értékesített, 3-5.

Bordás Dániel: – Kétszer vezettünk, egyszer pedig hátrányból is vissza tudtunk jönni. A csapat kitette szívét-lelkét a pályára, mindent megtett a győzelemért, de sajnos az utolsó tíz percre teljesen elfogytunk.

Brlázs Gábor: – Igazi kupacsata volt. Fordulatos, gólgazdag, közönségszórakoztató. Mi pedig örülünk a továbbjutásnak! A szünetben nyugodt játékra intettem a srácokat, éreztem azt, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést.

Az OMTK-ULE a bajnokságban javíthat. A csapat április 6-án, 16.30 órakor Gyomaendrődön lép pályára.

(galéria: Bohus Krisztián)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.