- hirdetés -

Nem voltak jók az előjelek női kézilabdázóink egri szereplése előtt. Sem Vörös Bettina, sem Rácz Panna, sem Leczkési Molli játékára nem számíthatott Morva Zoltán vezetőedző. A sikerben jelentős részt vállaltak az orosházi csapat fiataljai.

Eszterházy SC – Zengő Alföld Orosházi KA 22-33 (10-13)

NB I/B 23. forduló, Eger, 180 néző. Vezette: Gulybán Olivér, Juhász Dániel.

Orosháza: Reszegi – Ludvig, Baráth 7, Zavaczki 3, Ács 4, Kenyeres 6, Péter 1. Cserék: Bálint (kapus), Mikula, Petri 3, Jáhn 2, Kostyó, Bedron 7. Edző: Morva Zoltán.

Az Eger legjobb góllövői: Zákányi 5, Szentkeressy-Kovács 4.

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 2/2.

Az egriek Zákányi révén szerezték meg a mérkőzés első gólját. Zavaczki gyorsan válaszolt, majd a fiatal Péter Petra jobb szélről volt eredményes. A hazaiak az első pár percben tartották a lépést. Hátul stabilan állták a sarat az orosháziak, de amikor úgy hozta a szükség, akkor Reszegi Eszter állta útját Ivánék kísérleteinek. A padról érkezők is rászolgáltak Morva Zoltán bizalmára. A Rácz Pannát helyettesítő Bedron Viktória, majd Petri Ildikó találataival először vezettek három góllal a vendégek. A 15. percben időt is kértek a hazaiak, ami csak arra volt elég, hogy ne nőjön a különbség jelentősen. A 22. percben egy látványos támadás után már 8-12 állt az eredményjelzőn. Ezt követően egy hosszabb gólcsend következett, amit Zavaczki Bogi tört meg. Közvetlenül a szünet előtt a tavaly még Orosházán játszó Iván Emese hozta közelebb az övéit, így háromgólos orosházi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Kenyeres Barbara(21) Egerben is nagy értéke volt a csapatnak (Fotónk illusztráció. Fotó: OrosCafé)

Orosházi szempontból álomszerűen indult a második játékrész. Előbb Baráth Berta, majd a bátran kézilabdázó Bedron Viktória és Kenyeres Barbara is betalált. Pillanatok alatt megléptek a kék-fehérek hat góllal. A 35. percben így Farkas József arra kényszerült, hogy a harmadik időkérését is elhasználja. A folytatásban nagy kedvvel, ellentmondást nem tűrően kézilabdáztak Morva Zoltán tanítványai. A játék minden elemében az ellenfél fölé nőttek, aminek az volt az eredménye, hogy fokozatosan egyre nagyobb fórt alakítottak ki. A 47. percben Petri Ildikó gólja után a lelkes vendég szurkolók rá is számoltak az egriekre. A hátralévő időben gyakorlatilag csak az maradt a kérdés, hogy meglesz-e a tízgólos siker. Végül Jáhn Krisztina állította be a 22-33-as végeredményt.

Morva Zoltán: Gratulálok a lányoknak, mert a játék minden elemében a hazaiak fölé emelkedtek. Külön kiemelném a fiatalok teljesítményét, akik kulcsszituációkban is eredményesen kézilabdáztak. Ez a mai győzelem egy nagybetűs csapatsiker. Nagyon szépen köszönjük a szurkolóknak is, hogy ilyen messzire elkísértek minket.

Újabb győzelmével az orosházi együttes pontszámban beérte az ötödik FTC-t és egy pontra zárkózott a negyedik Komárom gárdája mögé.

kiemelt fotó: egyesület

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.