- hirdetés -

Fülbemászó dallamok, látványos tánckoreográfiák és töménytelen humor – így jellemezte Várkonyi András színművész lapunknak a csütörtökön este Orosházán játszott A bál a Savoyban című revüoperettet.

A Petőfi Művelődési Központban március 21-én ismert művészek előadásában, telt ház előtt állították színpadra. Madeleine szerepében Mádi Piroska játszott, Henryt Domoszlai Sándor, Tangolitát Gregor Bernadett, Mustafa beit Kovács Szilárd, Archibaldot Várkonyi András személyesítette meg, aki elmondta, a társadalom egy nagy szelete szereti az operettet, ő maga is a műfaj nagy kedvelője. Az Egy rendes pincér című szólódalt szívesen énekeli fellépésein is.

A darab magyarországi bemutatóját 1933. december 23-án tartották a budapesti Magyar Színházban. Az operett Magyarország mellett számos európai országban, főként német ajkú területeken azóta is folyamatosan műsoron van. Mádi Piroska színművész kiemelte, a siker egyik kulcsa Ábrahám Pál formabontó újításában rejlik. A jazz műfaj zenei szabadságával revüoperett-stílust honosított meg. Úgy véli, a mű cselekménye és üzenete örök érvényű, ezért is játsszák olyan régen nagy sikerrel.

A darab alapkonfliktusa egy szerelmi légyott köré összpontosul, melynek végkifejletéről a két felvonás végén kaptak választ az orosházi operettkedvelők.

galéria: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.