- hirdetés -

A fiatal játékost az ULE-bálon díjazták. Lapunknak elmondta, szeretne lépésről lépésre jobb teljesítményt nyújtani, idővel bemutatkozni a felnőtt megyei első osztályú együttesben.

Hagyománnyá váló szép gesztus, hogy az Orosházi MTK-ULE az éves bálján kiemeli a korosztályok legjobb labdarúgóit. Az idei rendezvényen Árgyelán Csongor a 2007. évben születettek közül vehetett át elismerést.

Mikor ismerkedtél meg a labdarúgással?

– Hétévesen, 2014-ben apukám vitt ki első fociedzésemre. Kisgyermekként kezdetben voltak kétségeim a sport felől, de azóta nagyon megszerettem és szenvedéllyel űzöm. Buza Barnabás szerettette meg velem a focit, sokat köszönhetek neki.

Legkedvesebb focihoz fűződő emléked?

– A saját korosztályos csapatom mellett a Rákóczi felnőtt együttesében is játszok. Leginkább támadó középpályás poszton, de ahol szükség van rám, meg tudom mutatni, mire vagyok képes. Legemlékezetesebb meccsemen a korosztályos bajnokságban góllal járultam hozzá a Tiszakécske legyőzéséhez, így jutottunk fel a dobogóra.

Milyen terveid vannak a sport terén a jövőre nézve?

– A megyei első osztály szintjét szeretném minél előbb elérni. Az iskola és a foci párhuzamosan eddig egész jól ment, de kicsit félek az elkövetkezendő időtől, ugyanis a közeljövőben a tanulásra jobban rá kell koncentrálnom.

fotó: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.