- hirdetés -

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium 10/8-as diákjai látogattak el az Orosházi Dr. László Elek Kórházba. A lányok és fiúk nem érkeztek üres kézzel, hét zsák plüsst hoztak magukkal – adta hírül a kórház honlapján.

A gimnáziumi diákválasztásokra készülő 10/8, Racers néven induló osztálya a „Maci Kórház” kezdeményezéshez csatlakozva vette fel a kapcsolatot az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvánnyal és vállalt részt a plüssjátékok csomagolásában.

– Mivel évente több mint ezer plüss játékot hozunk az orosházi kórházba, így elkél a segítség, hiszen a már tisztított és fertőtlenített plüssök mindegyikét egyesével kell csomagolni. Ebben segítettek a Táncsicsos diákok – mesélte az alapítvány képviselője, Burján Erzsébet. 

Az orosházi kórház honlapján olvasható, hogy bárki segítheti az alapítvány munkáját felajánlott plüssökkel. Annak érdekében, hogy a kórházban gyógyuló gyerekeknek mindig legyen hazavihető plüss figurája, a Könd utcai szakrendelő földszintjén elhelyezett kórházi gyűjtőpontra is leadhatják a már nem használt játékokat. Nagyszénáson, március 23-án Macibarát Retro Partyt és adományozó napot szerveznek.

Kiemelt kép: A Táncsicsos diákok és a kórház dolgozói a plüssökkel.
Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.