- hirdetés -

Az utóbbi időben kisebb hullámvölgybe került városunk női kézilabda csapata. A múlt heti, Pécs elleni hazai találkozón már mutatott pozitív jeleket a csapat teljesítménye. Hétgólos hátrányból álltak fel és szereztek pontot a lányok. A hétvégi tököli vendégszereplésen folytatódott a javulás.

SZISE-Bamba Marha – Zengő Alföld Orosházi KA 33-35 (16-18).

NB I/B 21. forduló, Tököl, 120 néző. Vezette: Gál László, Ludvig Benedek Dezső.

Orosháza: Reszegi – Ludvig 1, Vörös 3, Zavaczki 6, Ács 5, Kenyeres 10, Rácz 4. Cserék: Bálint (kapus), Mikula, Péter, Petri 1, Jáhn, Baráth 3, Kostyó 2, Bedron, Leczkési. Edző: Morva Zoltán.

A SZISE legjobb góllövői: Helm 15, Szabó E. 5.

Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 9/8, illetve 4/3.

Két jól felkészült csapat találkozott egymással, ami főleg a támadó oldalon mutatkozott meg. A hetedik percben már két góllal állt jobban a hazai alakulat, ekkor, a végül tizenöt gólig jutó Helm értékesítette a hetest. Három perc elteltével egyenlített az orosházi együttes, majd Zavaczki büntetőjével ismét a vendégeknél volt a fór. A 15. percben először Lepsényi Sándor, a SZISE mestere kért időt, ennek eredményeként a 20. percben 12-11-nél fordítottak a hazaiak. A következő percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. Ekkoriban helyenként látványos támadásokkal, fineszes megoldásokkal, olykor szerencsés találatokkal őrölték az ellenfél idegeit Kenyeres Barbaráék. A második félidőre kétgólos vendég előnnyel fordultak (16-18).

(Fotó: OKC)

Egy szépen kivitelezett támadással indult a második harminc perc, aminek a végén Rácz Panna lőtt ziccert. Először vezetett a mérkőzésen három góllal az orosházi csapat. Ezt követően kissé megtorpantak, míg a hazaiak fellelkesültek és a negyvenedik percben ismét fordítottak. Hiába kért időt Morva Zoltán, két perc múlva már két találattal álltak jobban a vendéglátók. Nagyon nem hagyta ellépni az ellenfelet az OKC. Hátul felkeményedett a védelem, Reszegi Eszter is fontos pillanatokban hárított, elöl pedig a Zavaczki Boglárka – Ács Orsolya duó jóvoltából zsinórban négy gólt szereztek. 25-27-ről már nem is engedték ki a kezükből az irányítást a lányok, igaz ekkor sem nyugodhattak meg. A hazaiak Helm Boglárka vezérletével igyekeztek tartani a lépést. Kenyeres Barbara tizedik találata után a vendég orosháziak már nagyon közel kerültek a győzelemhez, amit Zavaczki Bogi biztosított be véglegesen. Nagyon fontos sikert aratott a csapat, de elsősorban a lelkeknek volt nagy szüksége erre a pozitív élményre.

Morva Zoltán: Azt soha nem gondoltam volna, hogy 33 kapott góllal meccset nyerhetünk idegenben. A védekezésben nem igazán tartották be a lányok, amit kértem. Annak viszont örülök, hogy a második félidőben többen is a hátukra vették a csapatot. Olyan játékosokra is gondolok, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, de most bebizonyították, hogy lehet velük számolni a következő szezonban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: OrosCafé)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.