- hirdetés -

Békéscsabán rendezték szerda délelőtt a BSZC. Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanuló Verseny záróünnepségét. Szintén a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) adott otthont a diák sajtófotó kiállításnak, melyet ugyancsak szerda délelőtt nyitottak meg.

A záróünnepségen elsőként Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója köszöntötte a résztvevőket. Örömét fejezte ki, hogy a tizenöt döntős közül hárman is Békés vármegyeiek. Köszönte a munkát, a versenyzést a diákoknak ugyanúgy, mint felkészítőiknek.

A Magyar Pékszövetség elnöke, Septe József kiemelte a szakképzés fontosságát, és örömét, hogy ilyen remek utánpótlás érkezik a két szakmába, mint a döntőben látott diákok. A szakma szeretettel várja őket.

Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke köszöntőjében különösen a tanulókhoz szólt, hisz – mint mondta – ők a nap főszereplői. Örömét fejezte ki, hogy a NAK adhatja ki a verseny végén azokat az igazolásokat, melyeket a szakvizsgáknál használhatnak fel

A záróünnepségen az elhangzott köszöntők után kapta meg díjait az a tizenöt tanuló, akik a pékek, cukrászok szakmai vetélkedője döntőjében képviselték iskolájukat.

Az Országos Diák Sajtófotó kiállítás megnyitóján a legjobbakat díjazták is (Fotó: Somogyi Martin)

Megnyílt az Országos Diák Sajtófotó Kiállítás

Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban nyitották meg a nyilvánosság előtt az Országos Diák Sajtófotó kiállítást és jutalmazták a beérkezett munkák legjobbjait.

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Szegedi Balázs, Békés Vármegye közgyűlése alelnöke köszöntötte a megjelenteket, különös tekintettel a messzebbről érkezettekre, akiknek figyelmébe ajánlotta Békés vármegye értékeit is.

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója, mint a pályázat fővédnöke és mint házigazda is köszöntötte a résztvevőket, majd Szigeti Tamás zsűrielnök méltatta a beérkezett munkákat és alkotóikat.

Mint megtudtuk, a pályázatra összesen négyszáz alkotás, közel nyolcszáz kép érkezett be, mintegy száz alkotótól. Ebből a kiállításon 112 képet láthatnak a látogatók.

A Szigeti Tamás, Bánkúti András és Szabó Miklós alkotta háromtagú zsűri a különböző kategóriákban összesen huszonhat díjat adott ki.

Az Országos Diák Sajtófotó Pályázat legjobbnak ítélt alkotásaiból összeállított kiállítást az érdeklődők április 13-ig tekinthetik meg a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.