- hirdetés -

Elnöki elismerésben részesült a Békés vármegyei rendőrség szóvivője, dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából március 12-én Eleken ünnepi közgyűlést tartott Békés Vármegye Önkormányzata. A megemlékezésen Zalai Mihály, az önkormányzat elnöke Péntek László helytörténésszel, a Körösfői Rákóczi Kultúregylet elnökével elnöki elismeréseket adott át. Az egyik kitüntetett dr. Szombati Andrea r. őrnagy, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője volt.

A szóvivő 2004 júniusától, tehát immár közel húsz éve látja el a rendőrök, rendőrségi dolgozók képviseletét. A rádiós műsorvezetőből lett szóvivő azt vallja, hogy ez képviselet, nem kiváltság, hanem felelősség, kollégái joggal várják el, hogy aki a nevükben megnyilvánul, a munkájukról ír, beszél, felkészült legyen.

Az elmúlt években művelődésszervező, valamint televízió- és rádióriporter, műsorszerkesztő végzettsége mellé jogász, rendőrtiszt, valamint kormányzás és vezetéstudományok mestere képesítést szerzett, illetve rendészeti szakvizsgát tett. Számos alkalommal részesült vármegyei és országos elismerésben. Munkája legnagyobb eredményének azt tartja, ha a híradásai nyomán a kollégái sok gratulációt, pozitív visszajelzést, megerősítést kapnak, illetve ha bizalommal fordulnak hozzá segítségért.

fotó forrása: police.hu

Fontosnak gondolja, hogy a rendőrség munkájáról, a rendőri intézkedést igénylő eseményekről közérthetően beszéljen, könnyen olvasható, értelmezhető, befogadható híreket, tanácsokat tegyen közzé. Nagyra becsüli és igyekszik segíteni a Békés vármegyei szerkesztőségekben dolgozó, valamint a Békésből tudósító újságírók, fotóriporterek, operatőrök tevékenységét. Jó szívvel gondol azokra a sajtóreferensekre, akik az elmúlt években támogatták a munkáját, illetve jelenleg is részt vesznek a kommunikációs feladatok ellátásában.

fotó forrása: police.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.