- hirdetés -

Csapataink hazai környezetben léptek pályára március 9-én, felemás sikerrel.

Kronológiai sorrendben a Rákóczi lépett először pályára szombat délután. A Békés Vármegyei II/A bajnokság 14. fordulójában a 10. helyen álló, 15 pontos OMTK-Rákóczi fogadta a 3. helyezett, 24 pontos Dobozi SE csapatát.

OMTK-Rákóczi – Dobozi SE 3–1 (1–1)

Orosháza, 50 néző. Vezette: Fekete Zoltán (Vozár Ákos, Sándor Gergő).

Rákóczi: Dobozi – Janicsek, Kun (Kérdő), Polacsek (Nagy B.), Bánki-Horváth, Kocsis, Kun-Szabó, Csőke (Szabó T.), Valach, Szűcs, Halász. Edző: Bodzás Ádám.

Doboz: Farkas Zs. – Szabó R., Pojendán, Sztojka N. (Kopács), Nyul, Rácz Gy. (Hollósi), Váczi R., Balogh Á., Barcsay (Egeresi), Szigeti, Roszik (Lukucz). Edző: Kis László.

Gólszerzők: Valach (17.), Bánki-Horváth (75.), Halász (88. – 11-esből) ill. Váczi R. (40.)

Bodzás Ádám: Az első félidőben csak a szerencsén múlt, hogy nem kerültünk több gólos hátrányba. Az egész mérkőzésen nálunk volt többet a labda, viszont csak a második félidőben tudtunk helyzeteket kialakítani. Összességében elégedett vagyok, de van még min dolgoznunk.

Az OMTK-Rákóczi március 16-án, 15 órakor Békésszentandráson lép pályára.

A Békés Vármegyei I. osztályban a 16. fordulót rendezték meg a hétvégén. A 2. helyezett, 33 pontos OMTK-ULE 1913 a 3. helyen álló, 32 ponttal rendelkező Szarvasi FC 1905 gárdáját fogadta március 9-én a gyopárosi sportcentrumban.

Orosházi MTK-ULE – Szarvasi FC 1–2 (1–1)

Orosháza, 450 néző. Vezette: Sándor Gergő (Fekete Zoltán, Vozár Ákos).

Orosháza: Bordás – Rau, Kasuba, Ondrejó (Fehér), Babolek (Bónus), Juhász, Papp M., Darida, Burai, Miszlai, Szarvas. Edző: Buza Barnabás.

Szarvas: Jakab – Endrefalvi, Zahorán, Zima, Máté, Furár, Magyar, Barna, Marik (Palik), Pilán M., Simon R. Edző: Sajben Gábor.

Gólszerzők: Papp M. (7.), ill. Barna (43.), Endrefalvi (91.).

Kiállítva: Burai (84. – szövegelésért).

Az első játékrészben az Orosháza játszott mezőnyfölényben. A 4. percben egy visszagurított labdát Babolek lőtt a jobb alsó sarok irányába, Jakab kapus szögletre mentett. A 7. percben vezetést szerzett az ULE. Szögletet követően Papp Máté fejelt a léc alá, 1-0. A 15. percben Babolek labdájával Papp Máté robogott kapura, de a kapusba lőtt. A félidő derekán váratlanul egyenlített a Szarvas. Barna egy esernyő-csellel emelte át a kifutó Bordás kapuson a labdát, majd gurított az üres kapuba, 1-1. A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a játék, kevés helyzettel. Már-már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, amikor a 91. percben Endrefalvi bombagólja három pontot ért a vendégek javára, 1-2.

Buza Barnabás: Csalódást keltő eredmény született. Többet érdemeltek volna a játékosok, de az eredmény nem ezt tükrözte.

Sajben Gábor: Kiböjtöltük, de végre meg tudtunk nyerni egy ilyen mérkőzést. Köszönöm és gratulálok a csapatnak!

Az OMTK-ULE március 16-án, 15 órakor a listavezető Gyulai Termál otthonában vendégszerepel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.