- hirdetés -

Rendszeresen vért adnak a rendőrök és rendőrségi dolgozók Békés vármegyében. Az idei esztendő első véradásán több mint kétszázan nyújtották a karjukat azért, hogy segítsék a rászoruló emberek orvosi kezelését – írja a police.hu

A Véradóbarát munkahely címmel kitüntetett Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt évek hagyományát követve idén is rendszeresen szervez majd véradásokat. Ebben az évben először február 14-e és március 1-e között nyújthatták karjukat azok a hivatásosok és rendőrségi dolgozók, akik ily módon akarnak támogatni rászorulókat.

A Magyar Vöröskereszttel fenntartott kiváló együttműködésnek köszönhetően a véradások kihelyezett formában a rendőrkapitányságokon zajlanak. Az elmúlt hetekben Békéscsabán, Orosházán, Mezőkovácsházán, Gyulán és Sarkadon összesen 232-en vettek részt az önkéntes segítségnyújtásban. Tavaly sokan voltak, akik az egészségügyi szempontból negyedévente engedélyezett véradások mindegyikén részt vettek. Minden bizonnyal idén is lesznek, akik egész évben fontosnak tartják majd ezt, és amikor csak tehetik, beállnak a véradók sorába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.