- hirdetés -

Dávid Zoltán polgármester hangsúlyozta, Orosháza továbbra is egy biztonságos város, de a lakossági visszajelzésekre reagálva újabb intézkedésekkel erősítenék a településen élők biztonságérzetét. A közeljövőben mintegy ötvenre emelik a közterületen kihelyezett biztonsági kamerák számát.

A Városrendészeti Kerekasztal március 5-i alakuló ülésén elhangzott, többek között a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgárőrség, a közterület-felügyelet, a mezőőrség, valamint a polgármesteri hivatal és az Orosházi Járási Hivatal munkatársainak szakmai bevonásával fokozzák az orosháziak biztonságérzetét, emellett a köztisztaság ellenőrzésére és az általános együttélés szabályainak betartatására is kiemelt figyelmet fordítanak az együttműködésben résztvevő egységek. Dávid Zoltán polgármester elhivatottságát fejezte ki az orosháziak biztonságérzetének megerősítésében és rámutatott, a közös gondolkodásban résztvevő szervezetek a minél hatékonyabb fellépés és gyorsabb reagálás érdekében egymás munkájába szorosabban is bekapcsolódnak, így rendőrök is kísérhetik a mezőőröket, vagy a közterület-felügyelők együtt járőrözhetnek a rendőrökkel.

– A felmerülő igényekre alapozva a rendőrséggel, polgárőrséggel együttműködve fokoztuk a személyes városi jelenlétet, továbbá a közterület-felügyelők létszámát kettőről hatra emeltük. A Városrendészeti Kerekasztal életre hívásával az egyes szervek és egységek működését hangoljuk össze. A különböző szakterületeken felmerülő észrevételekre közösen igyekszünk reagálni és vizsgáljuk az egyes szakhatóságok közötti kapcsolódási pontokat is – tette hozzá a polgármester.

A képviselő-testület korábbi döntésének értelmében felállított városrendészet alá tagozódik be a közterület-felügyelet, a mezei őrszolgálat, a közbiztonsági és honvédelmi referensek és a városgondnok. Utóbbi feladatkörbe a városban előforduló kisebb, azonnal elvégezhető javítás, hibaelhárítás sorolható.

Kibővített kamerarendszerrel erősítik a közbiztonságot

Dr. Burai Mihály jegyző elmondta, a város képviselő-testülete támogatta a szubjektív biztonságérzetet fokozó, korábban kiépített kamerahálózat bővítését. A belváros frekventált részein vizsgálták meg az újabb kamerák elhelyezésének lehetőségét. Emellett a kibővített létszámú közterület-felügyelet ezentúl egy megerősített önkormányzati rendészeti igazgatást jelent, a polgármesteri hivatalban működő önálló irodahelyiséggel. Itt kap helyet a modernizált szerverszoba, amely a folyamatosan bővülő kihelyezett kamerák felvételeit dolgozza majd fel. A kamerák felszerelése hamarosan megkezdődik, ütemezés szerint a tavasz folyamán a munkálatok végére érnek. A térfigyelők videófelvételei a közterület-felügyelet és a rendőrség felderítőmunkáját is segítik, illetve preventív jelleggel a bűnelkövetési hajlandóságot mérsékelhetik.

A Városrendészeti Kerekasztal ezentúl rendszeresen ülésezik annak érdekében, hogy érdemi lépéseket dolgozzanak ki az időközben felmerülő közbiztonsági és köztisztasági aktualitásokra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.