- hirdetés -

Békésre utazott a hétvégén a CSIKO SE kézilabdacsapata és próbálta meg begyűjteni az újabb két pontot. Ez azonban most nem sikerült, hiszen egy szoros, kiélezett találkozón egyetlen góllal a békési U21-es együttes bizonyult jobbnak. Az orosházi együttes így is kiváló mérleggel zárta az alapszakaszt, néhány hét pihenőt követően már a felsőházi rájátszás következik. A szombat esti mérkőzésen több fiatal játékos lehetőséget kapott a bizonyításra.

Orosházi góllal indult a találkozó, Lukács Balázs vette be a békési kaput, majd az első félidőben gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak a csapatok a szombat esti mérkőzésen. Először a békési fiatalok akarata érvényesült, de a játékrész vége felé utolérték őket az orosházi csapat tagjai és voltak percek, amikor már náluk volt a vezetés. A 15. perc környéke a békési Kádas Nándor és Lukács Balázs gólpárbaját hozta, mindkét fiatal tehetség számos találattal vette ki a részét az eredmény alakulásából.

A 20. percben is döntetlen, 12-12 volt az állás. A pihenőre egy találatnyi előnnyel vonulhattak a CSIKO játékosai, ráadásul a hazai csapat egyik játékosának piros lappal ért véget a mérkőzés nem sokkal előtte. A második játékrész gyors gólváltással indult, mindkét csapat megszórta magát, az orosházi együttes pedig az első félidőhöz hasonlóan ezúttal is lehetőséget adott több fiatal játékosnak is a bizonyításra. Nagy Konrád is élt ezzel a lehetőséggel, megszerezve idei első találatait a NB II-ben.

Nagy Konrád jól szállt be a mérkőzésbe (Fotó: Zsedényi Péter)

A fordulópont a 40. perc környékén érkezett el a hazai együttes számra, akik ekkor 2-3 gólos előnyt dolgoztak ki, amit az utolsó 10 percre fordulva tovább növeltek. Nagy Konrád és Pásztor Máté révén kezdte meg a felzárkózást az orosházi együttes, ami sikerült is, hiszen az 55. percben már ismét döntetlen, 30-30 volt az állás. A folytatásban azonban összesen már csak 3 gól esett, ebből sajnos 2 talált utat az orosházi kapuba.

Ugyan Lukács Balázs még kiegyenlített, de egy hétméteresnek köszönhetően ez a találkozó a békési fiatalok javára dőlt el, az utolsó orosházi ziccer sajnos kimaradt. 32-31-el zárták a szombati összecsapást a csapatok.

– Az első félidőt rosszul kezdtük, de tudtunk fordítani a játékrész végére. A második félidőben is volt egy hullámvölgyünk, amikor 4 góllal is vezetett az ellenfél, de vissza tudtunk jönni x-re. A mérkőzés végén pedig ezúttal nem nekünk jött ki a lépés. A hibáinkból tanulnunk kell a felsőházra, mivel ott ezek nem fognak beleférni. A vesztes meccs ellenére azért van miért örülnünk is, mivel a fiatalok, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, jól teljesítettek, melyhez külön gratulálok nekik – értékelt a találkozót követően Héjja Ádám, a CSIKO vezetőedzője.

A felsőházi rájátszás vár Héjja Ádámékra (Fotó: Zsedényi Péter)

A CSIKO csapata 23 pontjával a második helyen zárta az NB II H-csoportjának alapszakaszát a Mezőtúr mögött, a Makó és Újkígyós csapatai előtt (a Pick Szeged 3. csapata, a békési U21-esek, a Kondoros és a Berettyó az alsóházban folytatja). Ezek az együttesek a G-csoport első négy helyezettjével összevont felsőházban folytatják majd a küzdelmeket, így az orosházi szurkolók továbbra sem maradnak izgalmas mérkőzések nélkül a tavasz során.

Utánpótlás fronton győzelemnek örülhettek a hétvégén a drukkerek, az U20-as együttes hazai pályán aratott gólzáporos 52-31-es győzelmet a DALA Szeged együttese ellen. Nánási Máté nem kevesebb, mint 16 alkalommal talált az ellenfél kapujába.

Optimum Solar – Békési FKC U21 – CSIKO SE Orosháza 32-31 (16-17)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés, Békés, 200 néző
Vezette: Biri, Kiss
CSIKO SE: Pajkó, Árgyelán (kapusok) – Ambrus, Borbély 1, Farkas, Héjja 3, Lukács 5, Míg 4, Nadicsán 4, Nagy Konrád 6, Nagy Kristóf 2, Nánási, Simon, Pásztor Ákos 1, Szöllősi, Pásztor Máté 5.
Az ellenfél legjobb dobója: Kádas 10.
Hétméteresek: 7/5 illetve 2/2.
Kiállítások: 12 perc illetve 12 perc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.