- hirdetés -

Egy félidőt emberhátrányban játszott az orosházi csapat a vármegyei I. osztály nyitómérkőzésén.

Több hónapos várakozás és felkészülés után újra indult a bajnokság Békés vármegye legmagasabb osztályában. A sort a Békéscsaba 1912 Előre II. és az OMTK-ULE nyitotta meg pénteken este. A csabai fiatalok pontot raboltak a tabella második helyén álló orosháziaktól, akik egy félidőt emberhátrányban játszottak. 

Békéscsaba 1912 Előre II. – Orosházi MTK-ULE     0 – 0

Vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Baráth.

Békéscsaba II.: Czinanó – Futó, Harmati (Ilyés B.), Bacsa, Lauri, Hursán, Pusztai O. (Kurai), Döme (Csikós), Biró, Rostás (Orvos), Farkas Á. Edző: Jakab Péter.

Orosháza: Bordás – Buzai, Ondrejó (Babolek), Szabó Á., Harangozó, Papp M., Darida, Halász (Juhász), Miszlai, Bónus, Szarvas. Edző: Buza Barnabás.

Kiállítva: Szabó Á. (44. percben).

Kevés helyzet, kiegyenlített játék jellemezte az első félidőt. A szünet előtt az utolsó emberként szabálytalankodó Szabó Ákost kiállította a játékvezető. Az ULE a második játékrészben sem mondott le a támadásvezetésről. Megvoltak a lehetőségek, de egyikből sem született gól. A hazaiak kapusa, Czinanó két esetben is bravúrral hárított. A gól nélküli döntetlennek a csabai fiatalok örülhettek jobban a lefújást követően, de talán legjobban, a két másik rivális csapat, a Gyula és a Szarvas.

Jakab Péter: – Az osztály színvonalát iramban meghaladta a találkozó. Lehetőség mindkét oldalon akadt a gólszerzésre, talán a fiatalságunknak köszönhetően nem tudtuk érvényre juttatni az emberelőnyünket. Összességében nem lehetek elégedetlen.

Buza Barnabás: – Sajnálom, hogy nem tudtuk három ponttal kezdeni az évet, ezzel sajnos lehet, hogy többet is veszítettünk. Tettük a dolgunkat, helyzetekig jutottunk, vártuk, hogy jöjjön a gól. Helyette egy kiállítás jött, amivel a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe. Ennek ellenére a második játékrészben is voltak lehetőségeink, kapufát lőttünk, ziccert hibáztunk. Csalódott vagyok, mert szerettük volna izgalmasabbá tenni a bajnokság hajráját. A játékvezető ordító hibáinak mi voltunk a szenvedői.

A második helyezett OMTK-ULE március 9-én, 15 órakor a harmadik helyen álló Szarvasi FC csapatát fogadja a Mátrai Sándor Stadionban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.