- hirdetés -

Rengeteg az olyan eset, amikor egy külterületi bekötőút mellett szabadulnak meg egykor szeretett kutyáiktól az állattartók. Ármint, a fekete-fehér kiskutyát is egy ilyen út mellett találták meg a Szikhát Kutyamenhely munkatársai.

Kitartóan várta gazdáját egy bekötőút mellett Ármin, akit valószínűleg csak úgy kitettek egy autóból, majd elhajtottak. A kiskutya nem is mozdult arról a helyről, reménykedve várta, hogy gazdája visszajön érte, nem is értette miért hagyták ott. Eljött az éjszaka, és bárki a közelébe ment, csak morgott, nem akart elmenni onnan. Pusztai Ilona, a menhely munkatársa elmondta, nekik sem akarta engedni, hogy elhozzák onnan. Ugatással jelezte, hogy maradjanak távolabb. Árminnak az út szélén egy kiszalmázott vashordó volt az ideiglenes otthona, amit az egyik bejelentő vitt oda. A menhely munkatársainak végül finom falatokkal sikerült rávenni, hogy menjen velük, gazdája már nem jön vissza érte.

A kutya azóta már megnyugodott, ám még mindig félős, idegenekkel eleinte bizalmatlan. Azonban aki megismeri, egy kedves, okos és figyelmes kutyára találhat benne.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.